Skocz do zawartości

pomocy. co zrobic z narzeczonym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie. Pomozcie co zrobic bo sprawa jest bardzo powazna. moj narzeczony (slub mamy brac w przyszlym roku) za nic nie chce przestac babrac sie przy krowach,i jeszcze mi jego rodzice mowie ze ja tez powinnam przy tym robic. A nigdy!!!!,smrod i upodlenie.Piotrek nie chce sluchac ze z jego umjetnosciami moze robic cos innego.moj tata proponowal mu ze moze by poszedl z nim budowac dachy bo tata ma ekipe i pracy jest pelno za naprawde fajne pieniadze a pole obsiewamy zbozem i kukurydza na ziarno to jego rodzice tak go buntuja ze krowy i krowy. juz mam dosc ,jak mozna byc tak glupim zeby krowy stawiac ponad wszystko.oni nawet na wakacjach nigdy nie byli bo krowy i krowy.myslalam ze sie zmieni i doceni ze chce go wyrwac z tego bajzlu a tu nic. pomozcie co moge jeszcze zrobic bo im dluzej to czarno to widze zwlaszcza przez te krowy

Opublikowano
Dnia 19.09.2021 o 17:46, dorota99 napisał:

Witam panowie. Pomozcie co zrobic bo sprawa jest bardzo powazna. moj narzeczony (slub mamy brac w przyszlym roku) za nic nie chce przestac babrac sie przy krowach,i jeszcze mi jego rodzice mowie ze ja tez powinnam przy tym robic. A nigdy!!!!,smrod i upodlenie.Piotrek nie chce sluchac ze z jego umjetnosciami moze robic cos innego.moj tata proponowal mu ze moze by poszedl z nim budowac dachy bo tata ma ekipe i pracy jest pelno za naprawde fajne pieniadze a pole obsiewamy zbozem i kukurydza na ziarno to jego rodzice tak go buntuja ze krowy i krowy. juz mam dosc ,jak mozna byc tak glupim zeby krowy stawiac ponad wszystko.oni nawet na wakacjach nigdy nie byli bo krowy i krowy.myslalam ze sie zmieni i doceni ze chce go wyrwac z tego bajzlu a tu nic. pomozcie co moge jeszcze zrobic bo im dluzej to czarno to widze zwlaszcza przez te krowy

Jak dla mnie to jesteś rozpuszczoną nieznającą pracy smarkulą i do tego paniusią.

Widocznie nie dla ciebie ten chłopak bo nie potrafisz iść na kompromis. 

Opublikowano
Dnia 25.09.2021 o 21:03, bergman31 napisał:

@Leszy zgadzam się z Tobą. Pracowałem w kilkunastu firmach i mogę stwierdzić, że nie ma nic lepszego niż własna działalność. 

Tak i te bezsenne noce.

Opublikowano

Ja mam podobnie tylko, bardziej złożony problem... poznałam go rok temu. Mam duży wygodny dom 5 km od jego gospodarstwa, swoje dzieci i jestem po rozwodzie. On gospodarstwo z rodzicami i 4 dorosłe mniej lub bardziej siostry. Zamieszkaliśmy u mnie on rano skoro świt jedzie do siebie nawet kawy że mną nie wypije. siedzi cały dzień tam, do mnie wraca koło 19 pije piwo idzie spać i tak 7 dni w tygodniu. Całe lato jeżdżę na pole z obiadami w zimę czekam z ciepła kolacja. Jak wszyscy wyjechali na wakacje to pojechałam pomóc przy cielakach. jednak nie jestem tam mile widziana ciągle od jego rodziców idą złośliwe teksty w moja stronę nawet w towarzystwie na imprezach rodzinnych :( on teraz mnie zmusza żebym mimo wszystko przyjeżdżała tam do niego i pracowała na gospodarce. jego siostry mało co robią, a ja mam pracować żeby im się żyło lepiej. Ja mam prace dobrze zarabiam i utrzymuje wszystko sama Nie chce być kopciuchem którego się tam nie lubi i orać. a bardzo lubię pracę z cielakami tylko czuje się tam okropnie:(

• Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacus napisał:

bo ona chlopa potrzebuje..niekonieczne rolnika🤣

Już cię puścili?on potrzebuje noclegu ,niekoniecznie baby.

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano

To znajdź sobie takiego który Ci będzie odpowiadał, ożenisz się a później rozwód, a powodem będzie to że nie zabrał cię na wakacje 😂. Daj mu spokój jak lubi to robić to niech robi on sobie znajdzie taką która to zaakceptuje

Opublikowano
29 minut temu, MonteChristo napisał:

To znajdź sobie takiego który Ci będzie odpowiadał, ożenisz się a później rozwód, a powodem będzie to że nie zabrał cię na wakacje 😂. Daj mu spokój jak lubi to robić to niech robi on sobie znajdzie taką która to zaakceptuje

Lubi robić 7 dni w tygodniu a jedyna rozrywką jest picie piwa? I jeszcze w tą robote chce kobietę wciągnąć. Dobrze się czujesz człowieku?

Opublikowano

No dobrze się czuje, taka jest praca przy krowach i co tu się oszukiwać,

Opublikowano

Nie nie jest. Trzeba być na miejscu, ale nie ma obowiązku siedzieć w oborze 12 h dziennie. Jak się jednak mieszka poza gospodarstwem, to ciężko sobie przyjść na kawę w wolnej chwili, posiedzieć i znów wyjść kiedy ma się ochotę. Tego ja nie rozumiem, chociaż wiem, że i tak ludzie robią. 

Opublikowano
witejus napisał:

54 minuty temu, julietta napisał: Nie chce być kopciuchem którego się tam nie lubi i orać. To po co się w to bawisz ,zamknij mu drzwi przed nosem na klucz i po problemie Nie potrafię. Chciałam pracować nad związkiem i kompromisem. Wolę naprawiać niż zamieniać na następnego:(

Opublikowano (edytowane)

@julietta ciężko widzę Wasz związek. On jak mniemam jest kawalerem bez dzieci, Ty rozwódka z dziećmi. To już źle wróży przyszłości.

Rodzice i Jego siostry nie lubią Ciebie, ze względu, że jesteś rozwódką i to z dziećmi. Ich niechęć do Ciebie wynika z Ich obawy, że chcesz przejąć majątek należący do Jego rodziny albo liczysz na to, że gdy będziecie mieli wspólne dziecko, to się rozstaniecie a on będzie musiał płacić wysokie alimenty.

Z Jego zachowania wynika, że jesteś mu potrzebna tylko do pracy, bo o pożyciu w związku nic nie napisałaś. Nawet nie ma dla Ciebie czasu w niedziele.

Moja rada, nie próbuj Go zmieniać, bo to nic nie da i tylko stracisz czas. Już raz się przyjechałaś na facecie i chyba nie chcesz popełnić drugi raz takiego samego błędu. Jak chcesz aby mężczyzna miał dla Ciebie czas, to szukaj nierolnika, najlepiej rozwodnika z dziećmi. W takim układzie łatwiej zrozumieć partnera/partnerkę. Po prostu będziecie mieli podobne przeżycia i obowiązki.

P.S. ten Twój partner musi znaleźć kopciuszka, który podporządkuje się Jego rodzinie i którego zaakceptują jego bliscy. Chociaż prędzej zostanie starym kawalerem, niż się ożeni. 

Edit: Śpiesz się z poszukiwaniem partnera/męża, bo sporo konkurentek przybyło ze wschodu.

Edytowane przez bergman31
  • Haha 1
Opublikowano

Dla mnie Ukrainki nie są żadna konkurencja :) jestem z tych dziewczyn która jak gdzieś wchodzi to wszyscy się oglądają. nie wiem dlaczego tak się uparłam na niego akurat... chodzil prosił i sobie wychodził a teraz wszystko się sypie...

I nie chce przejmować jego majątku :) mam piękny duży dom nad jeziorem a on ma na podwórku oborę i wielka rodzinę.