Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam mam problem koledzy podczas ładowania bali turem z wol met 2b na normalnym rozdzielaczu trzy sekcyjny bali siano kiszonki tur przestał podnosić wcześniej załadowałem 15 bali działał świetnie a na jeden raz przestał na pusto podnosi .pompa wzmacniana założona rok temu i do tej pory chodził bez zarzutu czy mogło by czasami ściąć te oringi na pompie ??z góry dziękuję za pomoc i prosił bym o szybką pomoc ? 💪💪😊😊

Opublikowano

Sprawdż najpierw ciśnienie manometrem na wyjściu hydraulicznym .to zależy od pompy ,a  i zaworu przy pompie. Dobrze jest jak jest od 140 w zwyż . U mnie kiedyś zacinał się ten zawór przy pompie to też cuda się działy , nie było ciśnienia i siewnik podnosił kiedy chciał, 

Opublikowano

Sprawdź czy podnośnik podnosi normalnie jakiś balast itp. jeśli podnosi normalnie to pompa i zawór będzie ok, sprawdzić ciśnienie na wyjściu kipra i na rozdzielaczu tura to coś więcej wyjaśni i będziemy myśleć dalej. A jeśli podnośnik nie podnosi to może być pompa, zawór, rurka od pompy do rozdzielacza może puszczać.