Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość jeśli otwieram temat nie w tym dziale co trzeba. Mam problem z WOM w ciągniku Fiatagri f100 mianowicie przeatał się włączać z przełącznika bezpieczniki sprawdzone może ktoś coś podpowiedzieć który bezpiecznik jest od wom? Czy to idzie przez przekażnik jak tak to który to jest? Albo jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny?

Opublikowano

Witam problem rozwiązany jednak był bezpiecznik przepalony nie było widać sprawdziłem miernikiem i okazało się że nie ma przejścia. Jest to bezpiecznik nr 4.

Mam teraz drugi problem ciągnik zgasł nie ma prądu na zaworze pompy wtryskowej i na desce nie świeci się kontrolka ładowania i kontrolka ciśnienia oleju. Nie działa też wskaźnik paliwa. Po podaniu prądu na zawór kontrolki świecą i wskaźnik działa. Sprawdzałem już wszystkie bezpieczniki miernikiem i są dobre. Ma ktoś pomysł co to może być?

Opublikowano

Patrz a myślałem że WOM nie ma bezpiecznika , 

Jak pamiętam na cewkę od gaszenia nie ma bezpiecznika ani przekaźnika , ale może znów coś nakręciłem .

W każdym razie mi nie odpalał albo sam gasł -brak prądu na cewce , okazało się że poszła kostka łącząca instalację przed kabiną pod maską między pompkami sprzęgła i hamulca nad orbitrolem są one . Te kostki to mi się postapiały przy bolcach , raz nie miałem świateł mijania -kostka , cewka gaszenia -kostka , coś tam jeszcze -kostka  . 

A od świateł to jeszcze jedna jest w kabinie lewej pod szybą nad pompką sprzęgła też kostka popalona .

Ba raz to mi nie gasł bo kable się zagotowały izolację stopiły przy stacyjce i zmostkowały .

U mnie ktoś założył nowe kontrolki od ciśnienia silnika , ładowania bo instalacja coś nie tak .