Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam,mam do wyboru dwa nowe siewniki agro maszu 3m lub kongsilde ecoline też 3m,sieje glównie pszenice,mieszanke i rzepak. Zalezy mi na wysiewie  rzepaku zeby byl dokladny i zachowywal glebokość. Który siewnik polecilibyście?

Opublikowano

To zes k.... doradził to i to jest robione w polsce patryioto.... 

Kongskilde ma znajomy juz z 10 lat i wyglada super , redlice bez wiekszego zuzycia... ja wziolem wtedy polskie gowno poznaniaka i lipa redlice wydarte grabki tez wszystko sie gnie ogolnie lipa.

Opublikowano

Nie no jednak jak masz do wyboru kongeslaide to wybrał bym z tej firmy siewnik bo z tymi polskimi to różnie  bywa tu już nie chodzi o zużycie tylko o normy wysiewu a przy rzepaku mogą być jaja 

Opublikowano
26 minut temu, pala92 napisał:

To zes k.... doradził to i to jest robione w polsce patryioto.... 

Kongskilde ma znajomy juz z 10 lat i wyglada super , redlice bez wiekszego zuzycia... ja wziolem wtedy polskie gowno poznaniaka i lipa redlice wydarte grabki tez wszystko sie gnie ogolnie lipa.

to pochwal się ile mniej zapłaciłeś ?

4 minuty temu, ma123 napisał:

Nie no jednak jak masz do wyboru kongeslaide to wybrał bym z tej firmy siewnik bo z tymi polskimi to różnie  bywa tu już nie chodzi o zużycie tylko o normy wysiewu a przy rzepaku mogą być jaja 

znajomi maja Polskie i nie narzekają 

Opublikowano (edytowane)

Nie pamietam ale wolalbym dolozyc 30 procent do ceny i miec cos pozadnego.... polski mozna kupic na 15ha i chwalic ze dobry... a maschio brales pod uwage?

Edytowane przez pala92
Opublikowano

Ja też stałem przed dokładnie takim samym wyborem byłem w Kielcach na targach i obejrzałem oby dwa i ten kongskilde to tylko nazwa została wcale takie cudo nie jest . Agro Masz mam 6 lat talerzowy i żadnych problemów 

• Thanks 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Przez kuba12343
      Jaka jest różnica w tych grabkach w siewniku amazone D8, które lepsze?

• Przez PiotrKaliski
      Witam, co sądzicie o tych redlicacg talerzowych? Czy warto montować? Cena 280zl. Siewnik amazone d7

• Przez paktofonikas1987
      Czy w kazdym siewniku mozna ustawic sciezki ?Bo mam jakis stary duzy (5 lub 6m) siewnik z kutna i chcialbym zaczac robic sciezki pod opryskiwacz z belka 12 m.I nie bardzo wiem jak to zrobic. Moglby ktos pomoc?
  • Dodaj nową pozycję...
v