Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, Przemo96 napisał:

Cześć, znalazłem na YouTube Zetora z silnikiem serii 77xx jadącego 45km/h. Czy to w ogóle jest możliwe po takiej modyfikacji?

Poszukaj porządnej góry. Taniej wyjdzie.:ph34r:

Opublikowano

Czemu niepotrzebne? Z tego co czytam w komentarzach pod filmikiem ciągnik użytkowany jest do prac lekkich. Pracuje z opryskiwaczem, przy maszynach zielonkarskich, oraz obsłudze zwierząt. Właściciel opisuje również kwestie transportu z 24 ciężkimi balotami sianokiszonki. Na 5 biegu pod stromy podjazd zaczął schodzić z obrotów. Po redukcji na 4 bieg było już ok, a i tak na czwórce jedzie 33km/h czyli więcej niż w oryginale. Na YT jest też film innego użytkownika, który ma założony szybki atak skropolu i zwolnice czterdziestki do Ursusa C-355. Ciągnie pełen rozrzutnik obornika i to nie pod byle jakie wzniesienia bez problemu. Więc Zetor z silnikiem 77xx raczej w tym przypadku da sobie radę. Patrząc z drugiej strony właściciel nie musi jechać pełną prędkością. Mniejsze obroty, mniejsze spalanie, a i tak jedzie szybciej. Fakt części drogie, ale ekonomiczne👍 Ja podziwiam za pomysł, ale chciałem się upewnić czy to naprawdę możliwe.

Ciekawe jak tam Łysy Michu i jego tłusta 60tka. Podobno też miał zastosować takie rozwiązanie, a tu ktoś już to zrobił 😆

Opublikowano

a ile jest takich kawalkow asfaltu zeby zetorem komfortowo jechal 24 na godzine ??? a przy 45 to bedziesz go zbieral w kawalkach.....

kurna- u nas zalozyli pseudo-radar z pomiarem predkosci, jakis idiota z powiatu zamiast latac dziury to wymyslil jak zmarnowac paredziesiat tysiecy..

na tablicy zetor 7745 t wyciaga 24 a zabytkowa 60 23 na godzine 😛. mimo ze jest z gorki 😛, bez obciazenia lub z malym typu plug kosiarka opryskiwacz.

Opublikowano
1 godzinę temu, Przemo96 napisał:

Pracuje z opryskiwaczem, przy maszynach zielonkarskich, oraz obsłudze zwierząt. Właściciel opisuje również kwestie transportu z 24 ciężkimi balotami sianokiszonki.

Opryskuje  z prędkością 45km/h?Z maszynami po polu też z taką prędkością pracuje?Kiszonkę wozi także z taką prędkością?Chciałbym widzieć jak jedzie z prędkością45km/h z tymi balotami

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, witejus napisał:

Opryskuje  z prędkością 45km/h?Z maszynami po polu też z taką prędkością pracuje?Kiszonkę wozi także z taką prędkością?Chciałbym widzieć jak jedzie z prędkością45km/h z tymi balotami

Pan jest poważny? Na chłopski rozum domyślić się idzie, że chodzi o przejazdy z pola na pole. Czy też dojazd na łąki. Nikt nie wykonuje prac polowych z maksymalną prędkością...

Edytowane przez Przemo96
Opublikowano
1 godzinę temu, Przemo96 napisał:

Pan jest poważny?

Jak najbardziej ,nadal uważam taką przeróbkę za bezsensowną i wyrzucaniem pieniędzy.Sztuka dla sztuki i by było czym pochwalić się na yutubie

Opublikowano

Ja z kolei przerobiłem sobie Renault  133.54 na 45km/h. Przydaje się jak jadę po asfalcie z lekkimi maszynami typu opryskwiacz, agregat, prasa czy z pustymi przyczepami. Z cięższymi maszynami jadę ok 30-35km/h przy 1600-1700, czyli coś jak skrzynia eko w nowym ciągniku.

Opublikowano

Wszystko zależy do czego ciągnik ma być używany i jakie drogi mamy w okolicy. Dla jednego zmarnowane pieniądze, dla drugiego oszczędność pieniędzy i czasu. W mojej okolicy nie jeździmy czesto poza  gospodarstwem, ale jak się zdarzy dłuższa trasa to są malutkie fragmenty, gdzie nie da sie jechać c360 z prędkością maksymalną. 

Jak ktoś co chwilę jeździ po dobrych drogach, to może mieć sens. 

Opublikowano
34 minuty temu, sylwek23111 napisał:

Ja z kolei przerobiłem sobie Renault  133.54 na 45km/h.

Hamulce też przerobiłeś ?

Opublikowano
4 godziny temu, Partyzant85 napisał:

Hamulce też przerobiłeś ?

nie przerabiałem, Jak juz napisałem nie zawsze jeżdżę na maksymalnych obrotach silnika, bo nie jestem samobójcą. Na zakrętach oraz podczas mijania się z innymi użytkownikami ruchu ujmuje nogę z gazu...