Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to nowy pas czy Stary? jeśli stary to może że starości się zaczyna rwać a jeśli w miarę nowy to w kole wariatora jest plastikowa tulejka może jest wybita i koła wariatora krzywo się schodzą

Opublikowano
5 godzin temu, mariusz1511 napisał:

Witam zakupiłem kombajn i mam problem z pasem jezdnym obciera z jednej strony dodaje foto, czy powinna tam być jakaś osłona?

IMG_20210620_183116.jpg

IMG_20210620_183502.jpg

Radzę zdjąć pas jezdny górny i właśnie ten na foto, i sprawdzić czy nie ma luzów na wale jezdnym, oraz kole wariatora jak wspominał kolega ,może być wybity wał pod łożyskiem i zużyte łożysko lub rozsypane lub tuleja w wariatorze, i wówczas koła pasowe nie mają liniowości i boki pasa zdziera,ponadto sprawdż czy nie ma luzu na kole pasowym sprzęgła ,ja miałem wyrobiony wał, oraz rozbita obudowa łożyska w sprzęgle ,tak że robiłem wymianę wału jezdnego i obudowa sprzęgła do tokarza na roztoczenie pod większe łożysko, i jest super już ładnych kilka lat.

Opublikowano
11 godzin temu, wieslaw16 napisał:

Radzę zdjąć pas jezdny górny i właśnie ten na foto, i sprawdzić czy nie ma luzów na wale jezdnym, oraz kole wariatora jak wspominał kolega ,może być wybity wał pod łożyskiem i zużyte łożysko lub rozsypane lub tuleja w wariatorze, i wówczas koła pasowe nie mają liniowości i boki pasa zdziera,ponadto sprawdż czy nie ma luzu na kole pasowym sprzęgła ,ja miałem wyrobiony wał, oraz rozbita obudowa łożyska w sprzęgle ,tak że robiłem wymianę wału jezdnego i obudowa sprzęgła do tokarza na roztoczenie pod większe łożysko, i jest super już ładnych kilka lat.

Ile ci wziął bo u nas firma z częściami się wycwaniła i biorą 2500 tys za to koło zregenerowane i stare na wymianę a u tokarza pojechaliśmy i 600 zł wziął masakra

Opublikowano
15 godzin temu, mariusz1511 napisał:

Widziałem na YouTube filmik gdzie w mercatorze był złożony napinacza na pasie jezdnym który tłumił drgania pasa 

No ale to musiało być na jakiejś sprężynie po pas jest raz wyżej raz niżej i nie wiem czy to jest konieczne przecież tam nie ma aż takich drgań