Witam, prasę zakupiłem używaną bez sterownika (teraz już wiem, że to był błąd). Miała samo owijanie siatką. Gość poprzerabiał instalacje po swojemu. Myślałem, że to nawet spoko, bo nie mam kosztownego sterownika, ale już wiem, że byłem w błędzie. Jakoś owijałem tą siatka, ale bez kompa to owijam tą siatka po paręnaście razy. W tym roku wpadłem na pomysł, że założą sobie mechanizm wiązania sznurkiem, bo w sumie prasa dobrze dobija, a dla koni składam bale pod wiatę i lepiej mi sznurek wyciągnąć, niż siatkę z dopchanych balotów.
Znalazłem firmę, która założyła mi mechanizm wiązania sznurkiem (sam mechanizm ponad 15k zł). No ale teraz w polu widzę, że nie gra to tak jak należy, jak już ręcznie zapodam sznurek do komory to wszystko biegnie ok, sznurek ucina, ale nie załączy się samo podanie, ani automatycznie, ani tą fajchą do ręcznego uruchamiania.
I tu pojawia się moje pytanie, czy to czarne koło co przechodzi przez niego sznurek z trzema różnymi przekrojami uruchamia się poprzez siłownik od siatki, czy w jaki sposób?
Byłbym wdzięczny za pomoc. Może ktoś poratuje mnie poradą, zdjęciami bądź filmem ze swojej prasy. Mój e mail:
[email protected]
Rekomendowane odpowiedzi
Prasa rivierre
Agregat uprawowy UNIA kombi 3B