Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam mam problem w prasie po owinięciu siatką i wyrzuceniu beli komputer zawiesza się tak jak widać na zdjęciu i nie liczy bel.  Co może być przyczyną? Był wymieniany czujnik klapy S3 ale nic to nie dało.

Edytowane przez Kacper0000
Opublikowano

Masz może tryb serwisowy w tym komputerze? Dasz radę odczytać jaką wartość podaje czujnik? 

Ja mam krone i jeśli komora jest zamknięta to widać wartość 1 a jak otwarta 0 ( lub odwrotnie nie pamiętam) ważne by ta wartość się zmieniała podczas zamykania, otwierania komory. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez czyja
      Witam, prasę zakupiłem używaną bez sterownika (teraz już wiem, że to był błąd). Miała samo owijanie siatką. Gość poprzerabiał instalacje po swojemu. Myślałem, że to nawet spoko, bo nie mam kosztownego sterownika, ale już wiem, że byłem w błędzie. Jakoś owijałem tą siatka, ale bez kompa to owijam tą siatka po paręnaście razy. W tym roku wpadłem na pomysł, że założą sobie mechanizm wiązania sznurkiem, bo w sumie prasa dobrze dobija, a dla koni składam bale pod wiatę i lepiej mi sznurek wyciągnąć, niż siatkę z dopchanych balotów. 
      Znalazłem firmę, która założyła mi mechanizm wiązania sznurkiem (sam mechanizm ponad 15k zł). No ale teraz w polu widzę, że nie gra to tak jak należy, jak już ręcznie zapodam sznurek do komory to wszystko biegnie ok, sznurek ucina, ale nie załączy się samo podanie, ani automatycznie, ani tą fajchą do ręcznego uruchamiania. 
      I tu pojawia się moje pytanie, czy to czarne koło co przechodzi przez niego sznurek z trzema różnymi przekrojami uruchamia się poprzez siłownik od siatki, czy w jaki sposób?
      Byłbym wdzięczny za pomoc. Może ktoś poratuje mnie poradą, zdjęciami bądź filmem ze swojej prasy. Mój e mail: [email protected]
    • Przez skarbek15
      Witam wszystkich ma ktoś może schemat podłączenia czujników do komputera na prasie  do modelu df 1.8 vd lub może ktoś zrobi mi zdjęcie swojego komputera który czujnik gdzie jest wpięty tam są oznaczenia na kablach z góry dziękuję. Prasa z pilotem SPZ5

• Przez RolnikAdi
      Witam. Czy ktoś wie jak ustawić automatyczne owijanie siatki na starym sterowniku? Nie posiadam instrukcji a pamiętam że była taka funkcja tylko jakoś musiałem to wyłączyć.
    • Przez Tom93
      Problem  z Unia famarol szukam kogoś co zna się w temacie i pomoże zdiagnozować przyczynę problemu.. Bo już ręce opadają  i siły brak.. 
    • Przez czyzykmarek
      Witam. Mam problem ze sterownikiem ponieważ nie działa nie piszczy brak dźwięku w trakcie dobijania beli . Alarm znak Stop się wyświetla ale nie ma żadnego dźwięku. czy spotkał się ktoś z taką przypadłością?
  • Dodaj nową pozycję...
v