Adrian1604

Proxima CL 90 kod błędu 1883

Polecane posty

Adrian1604    0

Dzień dobry, czy ktoś z Państwa zna wyjaśnienie kodu błędu 1883 SMJ16. Traktor Zetor Proxima CL90 2018 rok.

Bardzo będę wdzięczny za rozwikłanie problemu. Dodam jeszcze ze nie ma informacji na temat tego kodu ani w internecie ani w książce instrukcji.

Macgajwer    1

Sprubóję rozwiązać ten problem, a więc SPN to skrót defect code, FMI to skrót od failure mode identifier, więc coś z tylnym wałkiem odbioru mocy, też mam ten błąd w Proximie 90 cl, wom włącza się przyciskiem niewiem jak w waszych, może być przez to że niewłączyłem wajchą i nacisnełem przycisk, zgrabiałem na zależnych wysiadłem z ciągnika zapiszczał sygnał wyłączył wom i wyłączył silnik i jeszcze złączyłem kable te od siedzenia mogłem usuwać gałęzie z pokosu wsiadać wysiadać jak belowałem ale tylko do ponownego włączenia silnika potem musiałem rozłączyć kable poizolować, w siedzeniu jest włącznik złapałem go na trytke, w siedzeniu są dwa otwory można złapać ten włącznik trytytką, siedzisko można podnieść i wysunąć po wykręceniu dwóch wkrętów na krzyżak. FMI strona lnx numeralkod, SPN strona xee.

Edytowano przez Macgajwer
Błędy w pisowni.

Wiadomość z agroFakt.pl

pitr80    3

u mnie też jak włączam wałek pojawia się błąd 1883, wałek działa świeci się wykrzyknik na niebiesko i pomarańczowy, wyłączam wałek znika błąd, włączam z powrotem  proxima cl 90 nowa do tej pory wałka nie używałem, dziś wapno woziłem i tak mi się pokazuje. Co to może być za usterka?

adamn999    256

po trzech latach użytkowania nie zwracam już na to uwagi to błąd załączania wałka, z tego co mi serwisant mówił jest tam czujnik który uniemożliwia odpalenie ciągnika z fiksuje, jest to zwykły czujnik magnetyczny.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Arek530
      Czesc ,po po założeniu nowych wtryskow traktor przestał zapalać, przed zapaleniem trzeba pompować paliwo dobrą minute przy pompie nic nie było dotykane tylko zmiana wtryskow ,dodam że przed wymianą nie było takiej sytuacji. Zetor 8441 2007 rok na zwyklej pompie 
    • Przez Rafał2222
      Witam. Ile Zetor 7011 ma biegów i czy są zsynchronizowane?
    • Przez karol259
      Witam,
      Chcę rozsiać moim Zetorem nawóz i nie wiem przy ilu obrotach silnika wałek osiąga prędkość 540 obr./min. Czy ktoś z was może się orientuje?
    • Przez Ach221098
      Szukam przedniego napędu do zetora 6011 , od razu  mówię wchodzi w grę tylko oryginał z zetora 6045-7245 .Ktoś coś ma jakiś namiar to pisać. Proszę nie wyjeżdżać z tekstami że się nie   opłaca itp

• Przez KarolKarolO
      Witam. Potrzebuję pomocy w zarejestrowaniu Zetora 6711. Brak dokumentów, sprowadzony, zakupiony 12 lat temu. Zaniedbanie z mojej strony, ponieważ wyjechałem za granicę i nie przyłożyłem się do tego. 
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj