Jęczmień ozimy
-
Podobna zawartość
-
Przez Miki7211
Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
-
Przez kondziu902
witam kolegów mam pytanie macie jakieś środki którymi można opryskac jęczmień jary doglebowo?
-
Przez MF6190
Witam,
chciałbym prosić o pomoc bo pierwszy raz zasiałem jęczmień ozimy i teraz mam problem jaki oprysk zastosować na chwasty wiosną, nie mogę nic znaleźć co by brało wszystkie chwasty m.in. miotła, tobołki, mak, chaber, rumian, przytulię, tasznik. W pszenicy to bardzo dobrze mi się sprawdzał axial komplet + winetou a w jęczmieniu ozimym nie wiem co dać żeby nie spalić. Proszę o podpowiedź kogoś kto ma wypraktykowane odchwaszczanie jęczmienia ozimego wiosną.
-
Przez flinston
Witam.Proszę o pomoc zwalczeniu pędraków które podgryzają mi jęczmień ozimy.Jeczmień żółknie i wyrywa się bez korzenia.
-
Przez krzysiekfarmer5
Witam mam problem z wyborem jęczmienia jarego pastewnego na zasiew może ktoś z was sieje jakąś odminę godną polecenia jeśli tak: niech napisze jak wysoki rośnie, jak z wyleganiem no i jaki plon z ha i jak reaguje na kwaśność gleby
z góry dziękuje za informacje
pozdro
-

Rekomendowane odpowiedzi
chwasty w jęczmieniu jarym
Jęczmień ozimy