Skocz do zawartości

E512 Grzanie się silnika ..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Podczas pracy silnik się grzeje, chłodnica jest po regeneracji, nowa pompa wodna a nadal temperatura jest zbyt wysoka, może ktoś mi podpowiedzieć przyczynę?

Opublikowano

Najprawdopodobniej, woda gdzieś nie płynie, tylko stoi:D Więc nie ma odpowiedniej wymiany ciepła. płukałeś może to wszystko?

chłodnica i pompa tak, jednak silnik nie był płukany.

A co do termostatu to go nie ma

Opublikowano

Niech się wypowiedzą posiadacze tych kombajnów. Wg mojej wiedzy chłodnica oleju jest w misie olejowej, wobec czego od układu chłodzenia powinien iść przewód do misy olejowej, a na nim zawór.

Opublikowano

To wina chłodnicy u nas też tak było, dopiero wymiana na nową dała pozytywny rezultat. Teraz temp łapie jak strasznie zakurzona jest chłodnica. Starą chłodnicę dobiliśmy przy zmianie silnika, silnik nie był płukany i wszystko poszło na chłodnicę :D

Opublikowano

koledzy ja mam e512 i tesz nie mam termostatu jak go kupiłem ja mam 2 rady dla ciebie 1 jest taka ze masz chłodnice zabrudzona zaklejona albo a druga to jest taka ze moze być czujnik od chłodzenia zepsuty albo sprwadz se zegar od temperatury czy jest dobry moze być zepsuty

Opublikowano

Raczej będziemy wymieniać chłodnicę, macie może namiary na dobre używane chłodnice ? Jeżeli tak proszę o kontakt przez forum lub pod tel: 517 116 520

Opublikowano

z tego co trochę się orientuję to jeżeli jest wyjęty termostat to należało by zatkać przewód od małego obiegu (chłodnica -pompa-chłodnica) a zostawić otwarty tylko obieg chłodnica-pompa-silnik-chłodnica