Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam takie pytanie mam, idzie jakoś sprawdzić jaki silnik mam w c 360? Podobno jest silnik od zetora ale nigdzie nie mogę znaleźć napisu zetor, jest w jednym miejscu jakiś numer na bloku i tyle. Temat mnie zainteresował bo chciałbym powrócić do fabrycznych ustawień, tzn obecnie jest wsadzona pompa wtryskowa od c360 i jest przestawiony rozrząd o jeden ząb żeby ten silnik pracował na tej pompie wtryskowej. Przystawkę filtra jak kupowałem to do zetora. Ogólnie więcej różnic to przynajmniej ja nie widzę. Myślałem żeby wsadzić pompę wtryskowa taką jak powinna być i ustawić rozrząd tak jak powinien być, tylko chciałbym się dowiedzieć co to za silnik żeby dobrać pompe wtryskową taką samą
Opublikowano
jaco512 napisał:

Szukałbym numeru pod ostatnią głowicą przy górnej krawędzi bloku nad rozrusznikiem,  tylko dobrze oczyścić z brudu i farby

Ogólnie znalazłem dwa numery, jeden to chyba numer bloku, a drugi jest pod kolektorem wydechowym i za pompą wtryskową ten drugi to numer 6701-0121 jak dobrze odczytałem. Ale z ciekawości sprawdzę jeszcze z drugiej strony.