Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie posiadam od nowości ciagnik landini z silnikiem perkins z turbina organalnie zalany jest wloskim AgroLube KRONOS LD15W40 ale musze go zamawiać bezpośrednio z Włoch bo w Polsce ciezko dostać. I chciałbym wymienić na cos dobrego. Szwagier poleca turdusa . Cos koedys słyszałem że dobry jest Fischer. Co Wy poradzicie? 

Opublikowano

Napisałem Ci wyżej że nie znam się na olejach dedykowanych pod markę. Pisałem tylko że na stronie tego producenta jest to olej hydrauliczno przekładniowych typu UTTO. Jeśli byłby również do silnika to oznaczony będzie jako STOU.

Opublikowano

A gdybym zalal olejem shell rimula r4l 15w40 (to samo co jd plus 50 ii 15w40 shell robi ten olej dla jd i ich nazwą) i bym wtedy mial i LANDINI i Jd na jednym oleju? 

Shell specyfikacja 

API CK-4, CJ-4, CI-4 Plus, CI-4, CH-4, SN
ACEA E9, E7

agrolube specyfikacja

AGROLUBE ENGINE OIL SOLEA LD7 15W40   ACEA E7/E5/E3/B4/A3   API CL-4/SL

Opublikowano

Zaraz sprawdzę.  Ogólnie olej hy gard do hydrauliki i skrzyni to tak zwany utto tak jak napisałeś a olej w silnikach JD nazywa się jd plus 50 ii i dla nich robi to shell pod nazwą rimula r4l 15w40. Tylko jd ma oleje lod swoja nazwa i odrazu droższe. Np na oleju silnikowym jest to ok 7-8 zl na litrze

16125084243425531132209127374739.jpg

Tak jest w instrukcji w landini

Opublikowano

mam dwa Landini, jeden 83km z perkinsem, drugi  142km z iveco i zalane Platinum Agro Novo 15w40

skrzynie mam zwykłe, więc zalane Platinum Agro UTTO 10w30

przednie mosty i zwolnice Platinum Agro LS80w90

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez martinezo
      Witam.
      Zwracam się z pytaniem, jakim środkiem lub olejem konserwujecie swoje maszyny po zakończonym sezonie??
      Wiadomo, że najpierw trzeba maszynę dokładnie umyć, ale jak już wyschnie to stosujecie jakąś powłokę ochronną np. z jakiegoś oleju?? jeśli tak to, proszę o wskazówki jaki środek najlepiej zabezpiecza przed korozją elementy robocze i lakier maszyny (pomijamy olej przepracowany).
      Pozdrawiam użytkowników
    • Przez MFargo
      Ile jest w filtrów od hydrauliki w Massey Ferguson 2 czy 3 i jakie zamawiacie?
    • Przez przemek111447
      Witam.slyszałem ze jest dobrym rozwiazaniem dolanie benzyny do oleju napedowego w ilosci 5l na 70l oleju napedowego.Czy to dobre rozwiazanie i czy ktos to praktykował?A moze macie inne rozwiazania o ktorych nie wiem .....chetnie poczytam o tym i moze cos innego wybiore.Takie rozwiazanie z benzyna chce zastosowac w zetorze 7340 z 2003r i 3 letniej 110km forterze.
    • Przez jgcentrum
      Szanowni Państwo,
      W przypadku zapotrzebowania na wszelkiego rodzaju filtry (m.in. powietrza, oleju, hydrauliczne, przemysłowe) oraz łożyska, uprzejmie proszę o przesyłanie zapytań ofertowych. Z przyjemnością przygotujemy dla Państwa indywidualną ofertę dopasowaną do potrzeb.
      W razie pytań służę pomocą.
      Z wyrazami szacunku,
      [Twoje imię i nazwisko]
      JG Centrum Techniczne
      📞 +48 453 238 260
      📧 kontakt@zaopatrzenieprzemyslu.pl
      🌐 www.zaopatrzenieprzemyslu.pl
      Zapraszam również do zapoznania się z filtrami na naszym sklepie allegro link poniżej:
      https://allegro.pl/uzytkownik/Jgcentrum
  • Dodaj nową pozycję...
v