Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak z zestawem upraowo-siewnym? Talerzówka i siewnik mają 2,5m, kubota według danych technicznych minimalną szerokość ma 2475mm,to mnie martwi najbardziej czy talerzówka i siewnik zakryją ciągnik i czy nie będzie zostawiała kubota śladów 

Opublikowano
11 godzin temu, Bolo3 napisał:

A jak z zestawem upraowo-siewnym? Talerzówka i siewnik mają 2,5m, kubota według danych technicznych minimalną szerokość ma 2475mm,to mnie martwi najbardziej czy talerzówka i siewnik zakryją ciągnik i czy nie będzie zostawiała kubota śladów 

Na równym zakryje, najgorzej będzie na różnorakich zboczach i nierównościach tam może być problem, mam zestaw uprawowo-siewny 2,7 metra i Ursus 1634, który ma 2,45 szerokości (opony 580 z tyłu) i zdarza się, że przy dużym nachyleniu zbocza zostaje minimalny ślad koła, ale Ursus jest troszkę dłuższy od Kuboty M6 więc może nie ma się co martwić

Opublikowano
andrzejb88 napisał:

Mf 5709m Tuz przód 3 pary hydrauliki Bujana kabina Wom1000 Pamięć obrotów Pneumatyka Opony 440r28 540r38 Automatyka pół biegów Poniżej 210 netto jakiś miesiąc temu

Zwykła skrzynia czy Dyna4?

Opublikowano

myślę że bedzie tam dyna4, ponieważ 5709M jako jedyny z gamy w tabeli danych technicznych nie przewiduje skrzyni 12x12 jest tylko dyna4 tak samo jak w najmocniejszym 57xxM nie ma dyna4 jest tylko 12x12 do wyboru

Opublikowano

Zna ktoś cenę :

nh td5.85

farmall A 85

kubota m5092

proxima 90

df 90 konny

potrzebuje nowy ciągnik na prow, prosty mechanik, tani, hydrauliczny rewers, pneumatyka, dobry fotel, szerokie ogumienie, może być ehr

Opublikowano

Czy miękka oś i kabina amortyzowana to takie bajery za które poswięcilibyście maszynę na prow? Mam taki dylemat przykład Ariona 430 oś + kabina prawie 30 tyś zł razem i wywalają mi pług 3 obrot. Akpil poza pulę 400 tyś zł wtedy kupiłbym pług używkę. Ciągnik prawie transportu by nie widział wszystko od podwórka w pole. Nie mam doswiadczenia co kogo spytam to każdy inaczej mówi...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v