Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, pafnucy napisał:

tylko nie zaśpij. obudzić Cię rano?

Szturchnij Ryśka z łokcia skoro świt. 

Ale romans nam powstał na af... No no.

Opublikowano

no chyba zbyt dosłownie potraktowano moje słowa. będę musiał zdementować niektóre podejrzenia.

Opublikowano
Przed chwilą, Cebulj napisał:

to jakie mam plany. no niestety jestem niezdecydowany

Najpierw chciałeś mieć wiśnie, Potem chciałeś być kurierem i tu nie wiem czy zauważyłeś ale kurier przez część swojej pracy siedzi. Następne były koparki, potem chciałeś przebudować stodołę na chlewnię. W tej chwili zastanawiasz się nad dotacjami a w zasadzie co za nie kupić a nie jak je uzyskać. O swoich studiach przypominasz co chwilę, tylko nic nie mówisz kto Cię do nich zmusił. Siostra i szwagier zarabiają po 10 latach najniższą krajową i Ty również chcesz zarabiać tyle samo, chociaż marzy Ci się miesięczna wypłata w wysokości 10 tys zł. I najważniejsze bym przeoczył. Chcesz być chadem i mieć harem :ph34r:.

troszkę mądrzejszy jestem bo robię tu z siebie głupa ale bym postawił gospodarkę tylko angielskiego by trzeba było się nauczyć żeby dobrze zarabiać w jakimś korpo albo w spedycji. W takich firmach audytowych w warszawie z big four to po kilku latach można 1000 dniówki mieć i można by było postawić gospodarkę na full

To Ty tak specjalnie ?

Przed chwilą, Kallina86 napisał:

@pafnucy to chyba czytaliśmy to samo... Nawet tu nie napisałam jego nicku z tamtego forum, bo aż obrzydliwie się to czyta...

Nick jest obrzydliwy czy treści które pisze w internetach ?

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

dzień dobry mówili.

dobranoc

Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał:

Najpierw chciałeś mieć wiśnie, Potem chciałeś być kurierem i tu nie wiem czy zauważyłeś ale kurier przez część swojej pracy siedzi. Następne były koparki, potem chciałeś przebudować stodołę na chlewnię. W tej chwili zastanawiasz się nad dotacjami a w zasadzie co za nie kupić a nie jak je uzyskać. O swoich studiach przypominasz co chwilę, tylko nic nie mówisz kto Cię do nich zmusił. Siostra i szwagier zarabiają po 10 latach najniższą krajową i Ty również chcesz zarabiać tyle samo, chociaż marzy Ci się miesięczna wypłata w wysokości 10 tys zł. I najważniejsze bym przeoczył. Chcesz być chadem i mieć harem :ph34r:.

To Ty tak specjalnie ?

Nick jest obrzydliwy czy treści które pisze w internetach ?

Tak cały czas poszukuje drogi życiowej jeszcze podobno suwnice są. Ale jak dostać młodego wiem muszę mieć wykształcenie

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

dobranoc

Już już, nie gniewaj się 

1 minutę temu, Cebulj napisał:

Tak cały czas poszukuje drogi życiowej jeszcze podobno suwnice są. Ale jak dostać młodego wiem muszę mieć wykształcenie

Nie musisz, możesz Uzupełnić 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Już już, nie gniewaj się 

Nie musisz, możesz Uzupełnić 

tak mogę i powiem więcej chce zdobyć jakąś wiedzę żeby być świetlanym i nowoczesnym rolnikiem. Muszę też zdobyć bo z rolnicwem w czasie szkoły miałęm niewiele wspólnego

Opublikowano

Chcesz praktyki u mnie odbębnić? Później u pafnucego i Sławka? A jak zostanie. Czasu to do teścia mojego na wykopki.,ewentualnie do sołtysa. Doświadczenie zdobędziesz, wódki się ochlasz,jakos to będzie 

Opublikowano
Przed chwilą, Kallina86 napisał:

Treści. 

Mi wystarczy co tutaj czasami wypisuje. Może mu się wydaje, że to czyta kilka osób a to idzie na całą Polskę.

Suwnice, żurawie, wózki widłowe. Nie myślałeś iść na listonosza na przykład. Byś se rowerem jeździł

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, 4pakplus napisał:

Nie wiem sorry, skuwka i zasówka.  I nie pami,,etam.

A nic Ci się na czerwono nie podkreśla jak tu piszesz ?

Opublikowano

Adaś Ty go weź na praktyki do papryki 😁

gregor1284 napisał:

Znalazł byś mu jakie zajęcie? Tylko żebyś go nie lał za każdym razem jak spotkasz na podwórku

gnój umie wywalać a ja to robię traktorem nie nada się 🤷‍♂️

Opublikowano

To qq by pielil 🤔

Widzieli?

UWAGA!!!

28.03.2021 o godz.15 zostaną przeprowadzone satelitarne pomiary temperatury ciał obywateli.
W tym celu należy ustawić się nago na balkonie lub w ogrodzie z dowodem osobistym w dłoni. Obecność obowiązkowa.
Brak udziału będzie karane mandatem w wysości 500 zł. Każdy otrzyma od administracji  stosowny SMS.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v