Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś sasiad pszenicę sieje. Coś późno w tym roku jak na niego. Pewnie przewiduje długą i ciepłą jesień 😆

Opublikowano
jarecki napisał:

bez jaj , wesele jest i oczekuje się zwrotu choć to rodzice i tak zawsze finansuja wesela . a kasa jest na poczatek czy na wyjazd czy zeby się troche użadzić .

To zrobić przyjęcie na 20 najbliższych osób i już, a nie jakieś sroce karoce i inne dziwadła 🤦‍♂️ Co wydasz pieniądze na 200-300 osób, to lepiej je na życie wydać, a nie jeszcze pretensje mieć że się nie zwróciło 🤷‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

A twój grad to za co pokuta?

Za kupowanie udek z Lidla 😂😂

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

To nie pokuta tylko kasa za zboże którego nie trzeba młócić, wozić i kupca szukać.

Dobrze na gradzie wyszedłem.

Baba ci nie daje to pier**lisz w internecie ?

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

to bierz z ziarnem 😁

o junior wraca jedziemy belować

O tej godzinie ? To o której on pojechał 

o 10 ? ja już po belowaniu obiedzie i deserze tu się robi a nie opier... 😁

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Skończ pier**lić te farmazony bo to już jest żałosne 😉

k**wa wielki patriota do polskich maszyn a na podwórku niemiec, rusek i anglik ...

Bo On wyznaje zasadę "trzymaj swoich przyjaciół blisko, ale wrogów jeszcze bliżej" 😅😅

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

o 10 ? ja już po belowaniu obiedzie i deserze tu się robi a nie opier... 😁

Panie co tak wcześnie, o 10 to ja z domu wychodzę 😅

idź bizona skop za to powietrze może się naprawi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pafnucy napisał:

Sie nie idzie jak nie pasuje. 

Taaa, a wiesz że nie będzie pasowało?

2 godziny temu, jarecki napisał:

bez jaj , wesele jest i oczekuje się zwrotu choć to rodzice i tak zawsze finansuja wesela . a kasa jest na poczatek czy na wyjazd czy zeby się troche użadzić .

Nie zgadzam się z tym, ja gości zapraszam i nie oczekuję nic w zamian, wszelkie inne jest dla mnie wyrachowanym skur.......

22 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tak się zastanawiam ile kiedyś maciory miały "strzyków"? Gadał dziś chłop że teraz nawet po 12 mają. Mi się wydaje że kiedyś 8?

To mało, 15 standard, innej się nie zapraszam.

2 godziny temu, radekz200 napisał:

Jakbys szedł do mnie to tysiaka 😛😛

Ino żeby nie było że nie mam czym za kąsić, to dam.

Edytowane przez deSilva
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v