Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Wam tam płaca do 24 miesiecy czy 30?

u nas są pośrednicy i ubojnie co po 30 zabiorą w normalnej cenie,  jeden każe sobie 150 zł za badanie ( ponoć) płacić ale to lepsze jak stracić 1000 zł na szt. u nas cwaniacy już 1,5 obniżyli na byku - jednym słowem eldorado nim sie zrobił.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, soltys48 napisał:

niewykonalne

wykonalne tylko mięczaków i nerwusów wiele, należny gonić i uświadamiać, no chyba ze chcą interes zwinąć szybko

Edytowane przez Piteriiv
Opublikowano
3 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Dwa tygodnie po świętach to chyba jeszcze ubojnie dobrze nie ruszają 

Może nie wszyscy, ale niektóre ubojnie tak samo biją między świętami A nowym rokiem.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, soltys48 napisał:

niewykonalne

Może i tak, ale jak w ciągu tygodnia firma na linii ubija 500sztuk a przez 2 tygodnie ubiła by w tym czasie maksymalnie 100 sztuk? Wiemy doskonale, że przy bydlę są różne akcje, że musisz do jutra sprzedać daną sztukę bo padnie i to robisz, ale normalnie nikt codziennie albo co tydzień nie sprzedaje bydła. Najczęściej jest to raz na miesiąc, dwa lub kwartał. Oczywiście są jakieś wyjątki i to najczęściej przy krowach mlecznych ale już tego nie uwzględniajmy, więc chyba każdy z nas jest w stanie przetrzymać ten okres 2 tygodni 

Edytowane przez karol091193
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Dwa tygodnie po świętach to chyba jeszcze ubojnie dobrze nie ruszają 

każdego roku szły nawet pomiędzy świętami i nowym rokiem

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

Te mrzonki o nie sprzedawaniu w całej Polsce przez jakiś czas a to bydła a to świń a to tego a to tamtego tylko mnie śmieszą i wk...ą

wiec sprzedaj poniżej kosztów wczas będziesz narzekał na brak kasy

Opublikowano

Moim zdaniem trzymac.

I troche nie rozumiem zwalania winy na handlarzy skoro to ubojnie obnizaja?

W moim interesie jest to, zeby rolnik sprzedawal jak najdrozej- ja swoje I TAK I TAK ZAROBIE.

A im drozej sprzeda rolnik tym chetniej wstawi kolejne sztuki, bedzie za niska cena to sprzeda raz i koniec.

Z rolnikiem i handlarzem jest jak z owca.

Wilk ma byc syty a owca ma dalej za***rdalac chociaz na trzech lapach, ale dalej za***rdalac.

• Like 6
Opublikowano

Może z Tobą jest inaczej, ale zwalanie winy na handlarzy polega na tym że niektórzy  handlarze po prostu wykorzystują sytuację i jak cena spada to wykorzystują to na tyle ile tylko się da.

Opublikowano

Ja handlarz z mlodszego pokolenia, patrzac po obserwacjach po znajomych handlarzach 40+ to za 100zl by przyslowiowo gowno spod siebie zjedli.

Co mi dzis z tego, ze w panice rolnik sprzeda byka taniej i zarobie jak kolejnego cielaka juz pier**li trzymac? :P

Trzymac byka i sie nie bac, sie nie bedziecie bali to i cene beda musieli dac. :)

ps. prognozy Adama sie sprawdzily, byczek ledwo co ponad 17, jalowka tez troche oberwala, na krowe jeszcze nie mam.

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Cybulek17 napisał:

Jeden handlarz krętacz przeokrutny do mnie pisał i kur###ał bo skład był kupiony a na ubojni - 50gr 😜 szkoda chłopa, szkoda chłopa 

Tez mialem solowke zaladowana jak przyszla pierwsza obnizka, a za godzine druga. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v