Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy kontrole inspekcji weterynaryjnej mają coś wspólnego z dopłatami bezposrednimi? Czy mogą po wykryciu niedociągnięć zgłosić Agencji i ta potrąci z dopłat, czy tylko mają uprawnienia do nałożenia mandatu?

Opublikowano

Trochę niedociągnięć się nazbierało. Zostałeś kiedyś ukarany ? Prosiłbym o konkrety,  i proszę nie mylić z kontrolami z Agencji, gdzie chodzą dwie osoby. 

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

I dlatego nie wierzy się co tu wypisują, ten hf to co nie jeden za mięsnego weźmie...

Jakie strony ta sprzedaż?

Nie koniecznie, często czysty fermowy hf  wychodzi super jak mu żarcie podchodzi 

20210317_090402.jpg

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, ippon napisał:

Czy kontrole inspekcji weterynaryjnej mają coś wspólnego z dopłatami bezposrednimi? Czy mogą po wykryciu niedociągnięć zgłosić Agencji i ta potrąci z dopłat, czy tylko mają uprawnienia do nałożenia mandatu?

Mają i kara będzie procentowo z dopłat. Raczej bez kar się nie obywa jak są nieścisłości. Mi dwa lata temu 1.5 tyś na minus 

Opublikowano
5 godzin temu, HF86 napisał:

Jaktam pacjent ?

Lepiej. Siano tylko dostaje teraz. Szkoda mi go sprzedać bo taka sztuka to rzadkość.rama jak u konia i dopiero 20 miesięcy. Mnial zostać na dopłatę 😏 i rosnąć dalej. 

Opublikowano

przepraszam bardzo, jeszcze chciałem się zapytać, czy część stada można przetrzymywać w innej siedzibie stada np u rodziny, czy może być tak , że będę je trzymał u nich, a zarejestrowane będzie na moją siedzibę?, 

Opublikowano

a można zgłosić przemieszczenie na ich siedzibę, będąc nadal posiadaczem zwierzat tam przebywających?. ONI mają prawie pustą oborę i posiadają numer siedziby stada.

Opublikowano
22 minuty temu, Pitraszek napisał:

Lepiej. Siano tylko dostaje teraz. Szkoda mi go sprzedać bo taka sztuka to rzadkość.rama jak u konia i dopiero 20 miesięcy. Mnial zostać na dopłatę 😏 i rosnąć dalej. 

To nic mu nie będzie. Dwa dni głód i na starym twardym sianie i powoli wprowadzać na pasze. Jak jest rama to i tona szybko pyknie 😉

Opublikowano
25 minut temu, ippon napisał:

przepraszam bardzo, jeszcze chciałem się zapytać, czy część stada można przetrzymywać w innej siedzibie stada np u rodziny, czy może być tak , że będę je trzymał u nich, a zarejestrowane będzie na moją siedzibę?, 

Ja miałem w tym roku kontrolę z weterynarii i nikt nie chodził w oborze liczył sztuk ile jest a ile ma z systemu. Tylko później numery kolczyków porownywala z paszportami czy się zgadzają. 

Chyba że masz np 50sztuk u siebie trzymasz 10 a resztę gdzież indziej to gołym okiem zobaczy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, ippon napisał:

Trochę niedociągnięć się nazbierało. Zostałeś kiedyś ukarany ? Prosiłbym o konkrety,  i proszę nie mylić z kontrolami z Agencji, gdzie chodzą dwie osoby. 

miałem i kontrolę i sankcje z arimr a takze mandat z IW

Opublikowano
3 godziny temu, Gargamel160 napisał:

Na czyjej wadzie ważone, kupujaceg czy sprzedajacego. Bo cena bardzo dobra. 

Waga moja,

3 godziny temu, wojak1986 napisał:

I dlatego nie wierzy się co tu wypisują, ten hf to co nie jeden za mięsnego weźmie...

Jakie strony ta sprzedaż?

Śląsk, 

Opublikowano

Dawać bydła bo rynek napięty jak baranie jaja. Byk dobry 9 krowy lux 6.5 jalowki 8 dobre. ceny brutto.niby brakuje bo doplatowcy trzymają. Ale żeby coś więcej to niema komu 😉 

Opublikowano
1 godzinę temu, dejmian90 napisał:

Jałówka mieszaniec 520 kg 6,20 brutto. Nie jest źle jak na taką wagę. 

1 godzinę temu, dejmian90 napisał:

Jałówka mieszaniec 520 kg 6,20 brutto. Nie jest źle jak na taką wagę. 

Fatalnie wczoraj u sąsiada 7.10 neto zataka

• Like 1
Opublikowano

Sprzedałem byki 1 kwietnia, dziś przyszło rozliczenie. Cena 14.6 za R i 14.20 za O. Minus 150zl prowizji dla pośrednika. Waga WBC sprawdzona, nie oszukali hehe.... Na żywca wyszło około 8.3 netto. Ubite byly w Kole.

• Like 1
Opublikowano

Zakończy się sezon dopłat a bydła dalej nie będzie nadmiernie. Nie ma realnej opłacalności przy nakładzie pracy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v