Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z olx zawsze jakiś problem. Albo handlarzyna albo cena do jakości w rozbieżności. 

Odsadki w zeszłym roku z neta się udały. Cielakow internetowych nie mam. 

Opublikowano

Mam ponad 300km , jak te przedszkolaki dobrze nie napojone nawet siarą dojadą do domu to się zaczyna jazda.  Niech są nawet po 200 , nie opłaca mi się bo połowa odleci a reszta schorowana nie rośnie 

1 minutę temu, HF86 napisał:

Z olx zawsze jakiś problem. Albo handlarzyna albo cena do jakości w rozbieżności. 

Odsadki w zeszłym roku z neta się udały. Cielakow internetowych nie mam. 

Aa i właśnie bawiłem się w zaklepywanie z olx to zaklepany na południe następnego dnia a w połowie drogi dzwonią, że handlarz rano objechał teren i zabrał 

• Like 1
Opublikowano

Znajomy jezdzil troche na cielaki w tamte strony to mowil ze jest handlarz co wszystko lapie....

1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Zgadalem się kiedyś z jednym gospodarzem na cielaki. Jakie było moje zdziwienie gdy odebrałem telefon a on mówi "przyjeżdżaj po cielaka bo krowa się cieli"

Ale najpierw se go wyciagnij?😁

Opublikowano
2 minuty temu, donweter1989 napisał:

Zgadalem się kiedyś z jednym gospodarzem na cielaki. Jakie było moje zdziwienie gdy odebrałem telefon a on mówi "przyjeżdżaj po cielaka bo krowa się cieli"

Brzmi jak żart, ale to nie żart 

Opublikowano

To ja już takich lata temu się pozbylem. Tydzień musi mieć 

I teraz stado szczepione bvd i ibr u jednego .drugiego nie mogę namówić. 

Opublikowano
20 minut temu, Cybulek17 napisał:

Kolno , Łomża , Szczuczyn

Cena dobra i na tym koniec 

Nie wpieprzajta mi się w teren 🙈 qwa ja po 300 zł kupuję głównie kolno i Szczuczyn 

12 minut temu, Cybulek17 napisał:

Cielak mokry, jak zapytasz o biżuterię i paszport to się krzywo patrzą bo handlarz zawszę bierze bez

No z tymi paszportami to szczera prawda. Raz mi się klient trafił, że mówi przez telefon że paszporty są a ich nie było 😛 

Opublikowano
3 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Ooo drogi zakup 😁 ale oko cieszy

U nas narazie delikatnie z zakupami, większa partia zagrabanicznych dopiero po zasiewach 

Ten ze zdj niecałe 90kg za 750zł 

20210916_182716.jpg

ty to szczęściarz jesteś 

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Ale najpierw se go wyciagnij?😁

2 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Brzmi jak żart, ale to nie żart 

Później się dowiedziałem, że to ekscentryczny człowiek. I są tacy co biorą te cielaki. Ja już cielaki do pojenia że 2 lata temu odpuściłem. Wracać do pojenia puki co nie zamierzam. Prędzej to zlikwiduje niż wrócę do wiaderek srak i tym podobnych.

Opublikowano
5 minut temu, Cybulek17 napisał:

Jak kawałek to kit , ale weź pół polski jedź bez papieru 

Raz jechałem bez paszportów, ale kolczyki w uszach miały. Akurat przed grajewem policja mnie zatrzymała za prędkość. Jeden z cialaków zamruczał. Policjant podszedł i zobaczył ze wszystkie z kolczykami. Zapytał się czy paszporty są. Pokazałem teczkę rzuciłem pod nosem,, są ". Mandat wypisali a ja gaz w podłogę i dowidzenia. Pierwszy qwa i ostatni raz tak kupiłem 😡

• Like 1
Opublikowano

@donweter1989 dokładnie 

Teraz byczki 90 - 100kg kilka rzutów w roku po 20 sztuk , dwa dni nauki na automacie, szczepienie i tylko chodzę mleko i paszę dosypać za chwilę już na pełen tmr . Mycie i kolejne.  Cena duża, ale spokój i jak kupujesz to widzisz co z tego będzie i że dobry materiał . Mały czasem dobrze napojony wygląda ładnie a za kilka msc wychodzi kolorowy hf 

Pomijając, że jak było co chwilę po parę sztuk z różnych miejsc kupowane i w jeden budynek bez kwarantanny to ciągłe mieszanie wirusów, sraczki i płuca

• Like 2
Opublikowano

Mam tylko dwa gospodarstwa i wiem czego się spodziewać .reszta może jakiś okazyjne odsadki. Z resztą nie widzę w tym przyszłości. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Gargamel160 napisał:

ty to szczęściarz jesteś 

Nie wierz w bajki. Dorosła sztuka po 11, a cielak po 8 dobre sobie. Handlarze dają po 17. Za tego kilka dni przed sprzedażą oferował mi 1350, ale miałem go już obiecanego za tą samą cenę i dlatego, że go nie sprzedalem dorzucił 50. Tak wygladał w dniu sprzedaży

IMG_20210701_162611.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v