Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Z olx zawsze jakiś problem. Albo handlarzyna albo cena do jakości w rozbieżności. 

Odsadki w zeszłym roku z neta się udały. Cielakow internetowych nie mam. 

Opublikowano

Mam ponad 300km , jak te przedszkolaki dobrze nie napojone nawet siarą dojadą do domu to się zaczyna jazda.  Niech są nawet po 200 , nie opłaca mi się bo połowa odleci a reszta schorowana nie rośnie 

1 minutę temu, HF86 napisał:

Z olx zawsze jakiś problem. Albo handlarzyna albo cena do jakości w rozbieżności. 

Odsadki w zeszłym roku z neta się udały. Cielakow internetowych nie mam. 

Aa i właśnie bawiłem się w zaklepywanie z olx to zaklepany na południe następnego dnia a w połowie drogi dzwonią, że handlarz rano objechał teren i zabrał 

• Like 1
Opublikowano

Znajomy jezdzil troche na cielaki w tamte strony to mowil ze jest handlarz co wszystko lapie....

1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Zgadalem się kiedyś z jednym gospodarzem na cielaki. Jakie było moje zdziwienie gdy odebrałem telefon a on mówi "przyjeżdżaj po cielaka bo krowa się cieli"

Ale najpierw se go wyciagnij?😁

Opublikowano
2 minuty temu, donweter1989 napisał:

Zgadalem się kiedyś z jednym gospodarzem na cielaki. Jakie było moje zdziwienie gdy odebrałem telefon a on mówi "przyjeżdżaj po cielaka bo krowa się cieli"

Brzmi jak żart, ale to nie żart 

Opublikowano

To ja już takich lata temu się pozbylem. Tydzień musi mieć 

I teraz stado szczepione bvd i ibr u jednego .drugiego nie mogę namówić. 

Opublikowano
20 minut temu, Cybulek17 napisał:

Kolno , Łomża , Szczuczyn

Cena dobra i na tym koniec 

Nie wpieprzajta mi się w teren 🙈 qwa ja po 300 zł kupuję głównie kolno i Szczuczyn 

12 minut temu, Cybulek17 napisał:

Cielak mokry, jak zapytasz o biżuterię i paszport to się krzywo patrzą bo handlarz zawszę bierze bez

No z tymi paszportami to szczera prawda. Raz mi się klient trafił, że mówi przez telefon że paszporty są a ich nie było 😛 

Opublikowano
3 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Ooo drogi zakup 😁 ale oko cieszy

U nas narazie delikatnie z zakupami, większa partia zagrabanicznych dopiero po zasiewach 

Ten ze zdj niecałe 90kg za 750zł 

20210916_182716.jpg

ty to szczęściarz jesteś 

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Ale najpierw se go wyciagnij?😁

2 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Brzmi jak żart, ale to nie żart 

Później się dowiedziałem, że to ekscentryczny człowiek. I są tacy co biorą te cielaki. Ja już cielaki do pojenia że 2 lata temu odpuściłem. Wracać do pojenia puki co nie zamierzam. Prędzej to zlikwiduje niż wrócę do wiaderek srak i tym podobnych.

Opublikowano
5 minut temu, Cybulek17 napisał:

Jak kawałek to kit , ale weź pół polski jedź bez papieru 

Raz jechałem bez paszportów, ale kolczyki w uszach miały. Akurat przed grajewem policja mnie zatrzymała za prędkość. Jeden z cialaków zamruczał. Policjant podszedł i zobaczył ze wszystkie z kolczykami. Zapytał się czy paszporty są. Pokazałem teczkę rzuciłem pod nosem,, są ". Mandat wypisali a ja gaz w podłogę i dowidzenia. Pierwszy qwa i ostatni raz tak kupiłem 😡

• Like 1
Opublikowano

@donweter1989 dokładnie 

Teraz byczki 90 - 100kg kilka rzutów w roku po 20 sztuk , dwa dni nauki na automacie, szczepienie i tylko chodzę mleko i paszę dosypać za chwilę już na pełen tmr . Mycie i kolejne.  Cena duża, ale spokój i jak kupujesz to widzisz co z tego będzie i że dobry materiał . Mały czasem dobrze napojony wygląda ładnie a za kilka msc wychodzi kolorowy hf 

Pomijając, że jak było co chwilę po parę sztuk z różnych miejsc kupowane i w jeden budynek bez kwarantanny to ciągłe mieszanie wirusów, sraczki i płuca

• Like 2
Opublikowano

Mam tylko dwa gospodarstwa i wiem czego się spodziewać .reszta może jakiś okazyjne odsadki. Z resztą nie widzę w tym przyszłości. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Gargamel160 napisał:

ty to szczęściarz jesteś 

Nie wierz w bajki. Dorosła sztuka po 11, a cielak po 8 dobre sobie. Handlarze dają po 17. Za tego kilka dni przed sprzedażą oferował mi 1350, ale miałem go już obiecanego za tą samą cenę i dlatego, że go nie sprzedalem dorzucił 50. Tak wygladał w dniu sprzedaży

IMG_20210701_162611.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v