Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Z takim delikatnym ogrodzeniem się nie dziwię że tak często za nimi biega. Tam każde przęsło minimum 2 słupy potrzebuje 

Opublikowano

Bydla sa chyba braki. Zglosilem 6 jalowek do kilku odbiorcow. Jechali na  sygnale za kilka godzin byli i na sile chcieli bydlo ladowac jak mowilem ze poczekam na inne wyceny to po 10-20 gr dokladali. Takiej glupoty jeszcze nie bylo. A towar lichawy. Bo to odpady  hf ktore nie nadawaly sie do zacielenia.

Opublikowano
2 godziny temu, Bugii napisał:

Bydla sa chyba braki. Zglosilem 6 jalowek do kilku odbiorcow. Jechali na  sygnale za kilka godzin byli i na sile chcieli bydlo ladowac jak mowilem ze poczekam na inne wyceny to po 10-20 gr dokladali. Takiej glupoty jeszcze nie bylo. A towar lichawy. Bo to odpady  hf ktore nie nadawaly sie do zacielenia.

Nie żadne braki towaru jest w ciul.tylko polityczne zagrywki. Ludzie co mają świnie teraz mają kryzys bo pasze drożeją a potem będzie odwrotnie.

Opublikowano

Moment jest ciekawy. Dwa lata przegięcie z dojeniem hodowców na potęgę. Coś trzeba rzucić i posmarować żeby dalej się kręcił biznes a przy okazji wkręcić paru zagubionych trzodziarzy. A pejsaci wrócą to znowu jakąś aferę się dorzuci i z dwie obniżki i popłoch się zrobi to i towar się znajdzie. 

Opublikowano
49 minut temu, micgal39533 napisał:

Braki są i to duże, u mnie na 3 wsiach kilku zlikwidowało hodowle i już prawie 200sztuk nie ma, a i nowych hodowców brak

i mieli raje robic za damski ciul

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, stonka15ak napisał:

To po ile Ci oferowali za te jałówki.

U mnie tez w okolicy polowa zlikwidowala po tych spadkach afera lezakowej. A wiadomo w bydle to 1,5 roku sie kasuje. Mlodzi tez nie chca trzymac rogaczy. Przy tych cenach zboza to i maja racje.

Jalowki 2 mialy 580 i 570 kg po 7 netto. 

620 650 640 i 700kg po 7.3 netto.

Wagi brutto. Ceny netto. Sprawdzany na wadze ogolnej samochod.

Byl taki co dawal za wszystkie po 7.4netto. Ale jak mu powiedzialem ze za stodolom jest waga i niech tam jedzie to nagle mial awarje i przyjedzie jutro.

1 minutę temu, Bugii napisał:

Edytowane przez Bugii
  • Haha 4
Opublikowano

O Ty łobuzie. Biedny handlarz już zacieral ręce a tu lewy prosty. I kolejny nr do zapisania ,tego Pana nie obsługujemy 😆

Opublikowano

Zaraz handlarze będą musieli stanąć w kolejkę po jakąś tarczę w tym kryzysie. Co obora to waga. Kasy każdy chce. Dokładnie non stop. Jeszcze przyjdzie do jakiejś roboty iść żeby dorobić 😉

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Kurna jaki ten nasz PIS dobry dopłaty mi dziś wypłacili, bydło drogie jak nigdy ,pszenica po 1000 zł ,ropa tania tylko patrzec jak adwokaci i dentyści będą gospodarstwa zakładać 😝

• Haha 1
Opublikowano

Zamiast edytować to się zdublowalo. Ręce zgrabialy od tego łopatowania śniegu albo od tego dreszczu emocji spowodowanych przyszłymi dochodami z bydła opasowego 😉

Opublikowano
2 godziny temu, marijusz napisał:

Kurna jaki ten nasz PIS dobry dopłaty mi dziś wypłacili, bydło drogie jak nigdy ,pszenica po 1000 zł ,ropa tania tylko patrzec jak adwokaci i dentyści będą gospodarstwa zakładać 😝

Szczęście sprzyja lepszym :ph34r:

Opublikowano
59 minut temu, AdamRo napisał:

Tak mnie się dziś od rana tłucze po głowie takie staropolskie przysłowie, coś o wysokim koniu :(

Szczucie ceną, żeby na wstawić bydła a za miesiąc, dwa, jebnie wszystko na stałe 6-6.50🤣🤣🤣🤣🤣

• Like 2
Opublikowano
55 minut temu, AdamRo napisał:

Tak mnie się dziś od rana tłucze po głowie takie staropolskie przysłowie, coś o wysokim koniu :(

Trochę szkoda, że większość przepuściła Covidowe i ekstra zyski ze sprzedaży byków na drogie cielaki, ale co zrobić. Niektórzy lubią ryzyko.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v