Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Chciałem się spytać tak orientacyjnie odnośnie ciśnienia. Niedawno założyłem manometr do ciśnienia w c360 i na wolnych obrotach na ciepłym silniku ma 3.5 i teraz jeżeli ma takie ciśnienie to czy ono może wskazywać na przykład że wszystko jest dobrze i że olej jest przepuszczany na pierścieniach ???

Opublikowano

Ja na razie chciałem się tylko spytać czy jak dobre ciśnienie to na podstawie tego ciśnienia można stwierdzić czy bierze olej na pierścieniach. Wycieki to on nie ma bo jak stał miesiąc ani kropelki pod nim nie było.

Opublikowano

Dół silnika masz dobry z tego co piszesz, o wyciekach się mówi przy dłuższych pracach jak jest rozgrzany rzadki olej teraz gdyby się w garażu lało to już dramat. Gwarantuję że pierścieniami przedostaje się olej do komory spalania tylko pytanie ile? Jak Ci weźmie litr na dzień ciezkiej orki to zostaw nie dotykaj nie sprzedawaj i trzymaj pod kocem.

Opublikowano

O i o taką odpowiedź mi chodziło. Odnośnie ile on spala to powiem tak wymieniłem olej tak jakoś w połowie września i dopiero jakoś w listopadzie zobaczyłem że jest na minimum. Od tamtej pory to zrobił orkę na około 4 Ha dwu  skibowym pługiem no i robił z rozsiewaczem i siewnikiem oraz z broniami 5 na niecałych 2 Ha.