Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam problem z fendtem 714 2002rok jak się skręca kołami albo unosi tylny tuz to strasznie wyje hydraulika i pieni się olej w skrzyni i jak się odkręci korek to powietrze wylatuje zmieniłem oleje filtry i nic pomurzcie. 

Edytowane przez Vario7144
Opublikowano

Najpierw zobacz jaki jest poziom oleju w hydraulice bo objawy wskazują , że masz za mało oleju w hydraulice. Jeżeli stan oleju jest ok to powodem pienienia oleju może być nieszczelność na ssaniu oleju do pompy zmiennowydatkowej.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ferdek2000
      Witam, pacjent Fendt 712. 
      wyświetla błąd 5.1.98, gdy silnik przekracza 1000 obr/min. na wolnych obrotach funkcjonuje poprawnie. 
      po wyrzuceniu błędu blokuje hydraulikę zewnętrzna. 
      Wyczytałem że problem może leżeć w czujniku, znalazłem i kupiłem takowy, jednak nie wiem gdzie szukać jego położenia w ciągniku? 
      prawdopodobnie znajduje się o przy pompie pod kabiną i można się dostać z dużymi problemami od spodu. Tylko czy to napewno tam ? 
      poniżej zdjęcia. 
      Czujnik który kupiłem i jego prawdopodobne położenie. 

proszę o pomoc . 

• Przez Sebastian32
      Witam. Problem polega na tym że silnik powyżej danych obrotów zaczyna świszcze ćwiczeć jakby zaciągał powietrze. Gdzie szukać problemu?
    • Przez Sebastian32
      Witam. Problem polega na tym że silnik powyżej danych obrotów zaczyna świszcze ćwiczeć jakby zaciągał powietrze. Gdzie szukać problemu?
    • Gość
      Przez Gość
      Cześć. Próbuje zrobić kalibrację Vario w swojej 716 z 2003 roku ale po wpisaniu kodu taki błąd wywala,podrzuci ktoś co źle robię ? Olej rozgrzany i chyba wszystkie kroki prawidłowo a jednak.

• Przez SzymonG
      W moim ciągniku Fendt Vario 712 wyświetlił się błąd 4.1.08 już sprawdziłem jest to uszkodzony czujnik analogowy(czujnik trójkątny) zakresu prędkości jazdy I/II wie ktoś jaki to czujnik i gdzie się znajduje (Najlepiej jakiś wykres)
  • Dodaj nową pozycję...
v