Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam panowie. Znalazłem podobny temat ale nic tam nie było konkretnego a więc założyłem nowy. 

Otóż mam problem taki że dosyć nisko podnosi ciągnik maszyny. Pompa się wyłącza także nie jest to wina np pompy albo rozdzielacza. Siłownik zewnątrz suchy. Np przy orce jak wypoziomuje pług to przy podnoszeniu mało brakuje aby ostatnia Skiba ryła po ziemi... 

Dodam że podniosłem na maxa na wieszakach i wiele to nie pomogło a na ramionach wolę nie podnosic na tych frezach... 

Na końcu mogę jeszcze powiedzieć że skala na rączce od ponoszenia działa tak że jest na mniej więcej 2/3 zakresu a maszyna jest już na maxa podniesiona. Wnerwia mnie to bo ciężko dosyć się tak pracuje. Na czas transportu trzeba mocno skręcac cieglo. Może panowie będą wiedzieli gdzie może tak być. 

Ciągnik to Ursus 1222 bez siłownia wspomagającego. Jest jeden po prawej. 

Pozdrawiam serdecznie. 

Opublikowano

Już nie mam tego ciągnika kilka lat ale powodów może być wiele. Możliwe że coś się uszkodziło w sterowaniu dźwigniami.

Jest jeszcze z tyłu podnosnika dekielek pod którym jest regulacja podnoszenia ramion z tym że jeśli nie wiesz o co chodzi to odradzam tam kombinacje, bo jak coś pójdzie nie tak to siłownik może wypchac obudowę. 

Jeśli źle mówię to niech ktoś mnie poprawi 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Godzio
      witam gdzie się znajduje pompa wspomagająca hydrauliki w ciągniku 1222/1224 poprostu w ciężkiej serii. pulsuje mi podnośnik i niby można ta pompę wyjąć i zaslepic i przestaje pulsować ma ktoś jakieś zdj gdzie to jest? i czy ktoś to robił?
    • Przez Rafał2222
      Dzień dobry. Mam problem z podnoszeniem ramion w traktorze Zetor 5011. Gdy chce podnieść to zero reakcji nic nie reaguję. Na wolnych obrotach jak włącze kiper to obrotu spadają to znaczy że pompa sprawna i trzebaby przyjrzeć się rozdzielaczowi? 
    • Przez ursusikc330m
      Witam mam problem z podnośnikiem w moim Ursusie 1634 problem polega na tym że jak podepne maszynę to podnośnik po podniesieniu opada jak zakręcę ten zawór pod siedzeniem to wtedy trzyma i nie opadnie wie może ktoś co trzeba wymienić uszczelniacze w siłownikach wymieniłem i trochę się polepszyło ale jeszcze nie do końca 
    • Przez mateunia19
      założyłem ten temat kiedyś ale nie mogę go znaleźć więc powtórzę. Ciągnik gdy jest zimny podniesie wszystko idealnie gdy natomiast pochodził z godzinkę przy agregacie czy talerzówce i często używało sie podnośnika następowały problemy, gdyż znacznie wolniej podnosił lub wo gule nie chciał wtedy musiałem zgasić silnik na sekundkę to znowu zaczął podnosić ale bardzo powoli. czym to jest spowodowane? jak to naprawić. Pompka ta co jest w szkrzyni pośredniej jest po regeneracji. Z góry dziękuję za pomoc
    • Przez piotrk1113
      Witam. Mam problem tego typu że przestaje mi działać układ hydrauliczny w c385 wtedy muszę go zgasić i ponownie zapalić i pewną chwile dalej podnosi oraz kipruje co może się dziać dodam    że 2 zawory w plecaku są wymienione i nie pomogło, zachowuje się tak jakby tracił ciśnienie między pompą hydrauliczną a podnośnikiem proszę o pomoc w diagnostyce usterki. Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v