Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co tu opisywać poszukaj na agrofoto jest wiele teamów. Jest to prosty w obsłudze kombajn, w kosie 2.60 cm, silnik chłodzony powietrzem spala 5-6l na godzinę  , dobry na małe działki , na gospodarstwo do 10 hektarów zbóż ( według mojej opinii). 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Krzysiek_case napisał:

A jak z awaryjnością?

Zależy od stanu danego egzemplarza, u mnie  po zakupie wymieniłem drewniane tulejki wytrząsaczy i uszczelki pod głowicą.   Przez lata użytkowania wychodziły same pierdoły łożysko targańca , paski i rzeczy eksploatacyjne( oleje nożyki kosy rak itp).A w tym roku dokupiłem kabinę .

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/deutz-fahr-m660-z-1988roku-CID757-IDGZLBh.html

Wyżej link to jest dokładnie ten kombajn który mam na oku. Zastanawiam się też co do mocy silnika czy da on radę w tęgim życie z załączona sieczkarnią

Opublikowano

Koszę żyto i nie ma problemu z mocą silnika (silnik ma około 60 koni).Co do sieczkarni to nigdy z nią nie kosiłem nawet ją odjąłem, sieje żyto głównie dla słomy by mieć co ścielić pod krowy .

Opublikowano

Witam, jak smarowane sa koła łańcuchowe te duże napedzane  w przenosniku pochyłym bo u mnie nie ma zadnych  kalamitek  czy recznie tam przesmarować smarem

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez matiz
      Witam Kolegów. Mam pytanie czy w Deutzu Agrotron K100 jest odstojnik paliwa czy tylko sam filtr? Szukałem ale nigdzie nie widzę:)
    • Przez raffik
      Witam...mam problem ze światłami pozycyjnymi...mianowicie pali mi bezpieczniki przy każdym ich włączeniu...wszystkie inne działają a te nie...szukałem chyba wszędzie przyczyny ale nie potrafię jej znaleźć...kable obejrzałem i są całe...przekaźnik dobry...włącznik świateł też...proszę o pomoc
    • Przez yeti2032
      Witam miałby może ktos do udostępnienia instrukcje obsługi ciągnika DEUTZ-FAHR agrolux 75 2014r.
      Zakupiłem niedawno taki ciągnik ,chciałbym porobić przy nim wymiany wszystkich płynów  i ogólnie poznac obsługę tego ciągnika bo nigdzie nie moge tego znaleźć w internecie.
    • Przez tommy83
      Mam na oku deutz-fahr m660 jest to nie wielki kombajn ale ma być tylko na swój użytek.Jest z 1987 roku bez kabiny za 24 tysiące jest wart tej ceny?Czy ten model ma jakieś bolączki i jak z częściami,martwi mnie też niewielka moc silnika proszę o pomoc za wszystkie wpisy z góry dziękuje
    • Przez stan196
      Witam, mam pytanie, czy nagarniacz zboża w modelu 33-60 wysuwa się, jeśli tak to jak go uruchomić?
      Będę wdzięczny za informację zwrotną.
      Pozdrawiam
      Stan196
  • Dodaj nową pozycję...
v