Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam.  Potrzebuję  rady.  Stoję przed zakupem  nowego agregatu uprawowego.  Ciągnik z którym będzie pracował to john deere 5055e. Ziemie piaskowe ale są też ciężkie gliny. Budżet ok 8000. Chciałem coś z wałem z przodu i z tylu.  Myślałem nad 2.8 bomet. Lub dziekan Herkules 2.1. Niby wygląda bardziej masywnie ale nie mam znajomych którzy by używali takich.  Co byście poradzili.  A może coś innego? Z góry dzięki 

Opublikowano
36 minut temu, grzesiek1994 napisał:

Witam.  Potrzebuję  rady.  Stoję przed zakupem  nowego agregatu uprawowego.  Ciągnik z którym będzie pracował to john deere 5055e. Ziemie piaskowe ale są też ciężkie gliny. Budżet ok 8000. Chciałem coś z wałem z przodu i z tylu.  Myślałem nad 2.8 bomet. Lub dziekan Herkules 2.1. Niby wygląda bardziej masywnie ale nie mam znajomych którzy by używali takich.  Co byście poradzili.  A może coś innego? Z góry dzięki 

2.8 to daj sobie spokój. Ten ciagnik nie da rady. Max 2.2-2.4 i lekki bo to mocarz nie jest, podnosnik słaby żebyś nie płakał ze nie daje rady

Opublikowano

5065e u kuzyna lata z LECHEM  2.8 metra ale póki mu turbo nie dmuchnie to nie ma czym jechać i ma wałek z przodu, bieg 1 C, a czasem jest 4 B tak więc 2.4 metra spokojnie Ci starczy