Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znając potencjał Zetora 7745 to pociągnie jakąś 4 obrotową jednak nie może zajmować więcej niż 4*40 i powienien być lekki choć i tak będzie Ci bujało ciągnikiem, osobiście bardzo polecam do niego 4*40 ale zagonowy.

Opublikowano

szkoda że nie od razu 5skibowy no nie mogę.. 25KM zapotrzebowania na jedna skibę obrotu.. i ty chcesz to do zetora zakładać no to powodzenia. ja do JD 90 koników zakładam 3 dużą a ty do zetora chcesz 4 no to jak chcesz kupić pług do podorywki to bierz czwórkę :D

Opublikowano

nhfan masz racje lepiej niech odrazu kupi 2*30 i jeździ na pusto...Jak widzisz temat dotyczy zetora a nie JD więc... Ja uprawiałem 7711 4*35 i na glinie szedł bardzo ładnie i po górkach...

Opublikowano

mister takie bajki to możesz opowiadać dzieciom jak 7711 bez przodu szedł na glinie z czwórką obrotową :D niedługo to będziecie zakładać do 80konnego ciągnika 5skibowe obrotówki 3metrowe agregaty z siewnikami a później o coś nie ma siły podnieść a co mówić pracować tym :D:D B)

Opublikowano

Skoro podważasz moją wiarygodność to pokaż gdzie napisałem że obrotowy ?? polecam poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem tak jak we wcześniejszym moim poście napisałem chodzi mi o pług zagonowy więc się @fan nie unoś :D

A tak z innej beczki jakiego masz zetora że twoja wiedza jest taka dokładna ? Bo w galeri jakoś masz skąpo.

Wiec napisze jeszcze raz i mam nadzieja że się jasno teraz wyraże ja polecam to tegoż Zetora 4*40 w ZAGONIE nie w obrocie sam robiłem 4*35 i wiem co mówię.

Opublikowano

jak mi mówisz o czytaniu ze zrozumieniem to napisz kto się pytał w temacie o zagon?? o czwórkę obrotówkę się kolega pytał więc zmieniasz wątek :D mi o to chodzi a to Ty napisałeś nie ja ''Znając potencjał Zetora 7745 to pociągnie jakąś 4 obrotową jednak nie może zajmować więcej niż 4*40'' wiec się nie unoszę pierwsze primo po drugie to forum jest do doradzania a nie chwalenia się swoimi maszynami;] pociągnąć pociągnie ale ja ursusem 1614 2008 rok gleba 2klasa orka zimowa 4 na ażurach i miał co robić więc gleba glebie nie równa tak sam maszyny więc nie ma co bajek pisać tyle w temacie :D a jak piszesz o 4zagonowej to bez problemu :D

Opublikowano

Broń Boże się nie chwale tylko doradzam lepiej kupić zagonowy niż obrotowy i z tad inąd moje luźne stwierdzenie na temat mojej pracy pługiem zagonowym. A tak po za tym to uważam że zagonowym zrobię wcześniej niż obrotowym oczywiście biore pod uwage swoje warunki.

Opublikowano

nhfan masz racje lepiej niech odrazu kupi 2*30 i jeździ na pusto...Jak widzisz temat dotyczy zetora a nie JD więc... Ja uprawiałem 7711 4*35 i na glinie szedł bardzo ładnie i po górkach...

Jakiej klasy gleby posiadasz? u Nas są gleby lekkie w uprawie najczęściej 4,5 klasa, nasz zetor 7745 pracuje z 4*30 i to jest tak w sam raz do niego a ty piszesz przecież o 4*35 i nie miałeś 4X4 Wydaje mi się to mało realne,ale zapytam jak głęboko orałeś tym zestawem? i jakim biegiem?

Do 7745 najlepszy był by 3*40 w obrocie :D

Opublikowano

Gleby mam 3,4 klasy, bieg 1 szosowa głebokość hm nikt z linijką po bruzdach nie lata to nie wiem podorywka no to wiadomo a orka głęboka ok. 25-30 cm. Mocy nigdy mi nie brakowało co najwyżej mógł się zakopać. Obroty ok 2 tys. Koła 34"

Znajomy swego czasu orał 5*35 7745 z tego co pamiętam ale to lata temu.