Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HWitam pewnie temat był ale nie mogę nic konkretnego odnaleźć mianowicie Za czołem przygodę z poznaniakiem 6 na skrzyni olejowej chce pokasować luzy na zawiasach redlicy czy ktoś kupował te tulejki i jak to robił i jeszcze regulacja czy z tabeli tj. Zasowki i denka czy jakieś swoje sposoby do pszenicy z góry dzięki 

Opublikowano

Zawiasów nie ruszałem bo nie było potrzeby u mnie. Kup 2 tulejki na próbę i zobacz czy coś poprawi. Zasuwki to najmniejszy problem. Co do denek - jak wytarte to powymieniaj. Jak nie wytarte to przez kilka dni psikaj jakimś penetrusem/wd40 po śrubach regulacyjnych tych na dole i ustaw. W instrukcji masz co i jak. Jak nie masz instrukcji to na chomiku powinna być,  lub na forum - niedawno był temat o poznaniaku i ktoś wstawiał skan z instrukcji.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam!
      pomożcie wybrac jakis siewnik 3m taki zeby 3p sobie z nim spokojnie radzil.
      Zastanawiam sie nad używanym Amazone D7 albo D8 czym one sie różnią?
      co innego jest godne uwagi?
      na co zwrócic uwage?

zamierzam przeznaczyc na siewnik jakies 10tys zl, moze byc ciut wiecej ale tylko w bardzo uzasadnionym przypadku

pozdrawiam
      YacentY
    • Przez Ksawery
      Witam proszę Was o opinie jaki siewnik 4 rzędowy do kukurydzy polecacie nowy najlepiej ze zbiornikiem na nawóz żeby można było całego big baga chociaż wrzucić, ciągnik współpracujący 100 km 4 cylindrowy

• Przez Przemo188
      WITAM,
      stoję przed wyborem siewnika do kukurydzy 4 rzędowego i mam na stole 2 oferty, Kuhn Kosma i Gaspardo MTR. 
      Kuhn:
      - zbiornik 2 x 260 L lub jeden jeden 950L
      - redlice talerzowe
       - zgarniacze brył
      -  szerokie koła dogniatające 5 cm
      - napęd mechaniczny
      - sterownik KMS 548 
      - cena 100 000 zł netto

Gaspardo:
      - zbiornik 850L inox
      - redlice talerzowe
       - zgarniacze brył
      - koła dogniatające V
      - centralna regulacja dawki nawozu MINIMAX
      - sekcje elektryczne
      - monitor MCE 6000 
      - cena ok 110 000 zł netto

proszę o opinie i porady, do Kuhna jest opcja dołożenia wysiewu elektrycznego ale czy warto? przyszłościowo pod nawigację byłoby lepiej 
    • Przez SuperRolnik1
      Cześć. Czy macie namiary na sklepy bądź ludzi którzy mają dostęp do części zamiennych do siewników Kongskilde? Póki istniała fabryka, były powszechnie dostępne a dziś jak na lekarstwo, a jeśli są dostępne to w nierealnych cenach. Katalogi części istnieją, może ktoś jeszcze coś ma lub produkują zamienniki...
    • Przez Latashi
      Cześć, od niedawna mam Siewnik Amazone d7Special II, będę siak nim pierwszy raz. Powiedzcie jak go ustawić do siewu pszenicy i pszenżyta? Na ile powinny być wysunięte te klapki przy kółkach wysiewajacych? Na boku ta zapadka z ząbkami jak powinna być ustawiona? Jak zrobić próbę kręcona, tzn jak wyliczyć obroty kola? Siewnik 3m
  • Dodaj nową pozycję...
v