Opryskiwacz 18 metrów
-
Podobna zawartość
-
Przez system405
Witam, mam problem z trzymaniem dawki w opryskiwaczu. Tzn pryskam cały czas tak jak w trybie manualnym, czyli dostosowuje prędkość do wydatku cieczy jaki mnie interesuje. Kalibracje w zeszłym roku niby przeprowadzona zgodnie z instrukcją, ale nie pomogło.
Wyposazenie:
Komputer Muller spray control s
Elektrozawory arag bez stałego cisnienia
Przeplywomierz zielonozółty
Regulacja dawki za pomocą elektrozaworów
Zawór główny cisnienia manualny
Od kiedy go kupiłem trzymanie dawki nie działało i chciałbym sie dowiedzieć czy wgl jest możliwa taka funkcja przy tym wyposażeniu .
Pozdrawiam
-
Przez P11
Kupiłem używany opryskiwacz sadowniczy i problem polega na szczątkowym ciśnieniu na rozpylaczach po wyłączeniu elektrozaworu głównego (z większości rozpylaczy leci ciecz ze zmniejszonym ciśnieniem). Każdy z elektrozaworów sterujących sekcjami jest sprawny (4szt) i odcina dopływ. Ciśnienie pozostaje po użyciu zaworu głównego, który jest znacznie wygodniejszy w użyciu. Zdaje się, że działa on poprzez otwarcie powrotu do zbiornika, co obniża ciśnienie na sekcjach. Czy możliwe jest, że jest za mały przekrój powrotu (przez złącze podwójne jest wspólny z zaworem proporcjonalnym regulującym ciśnienie. Próba robiona była przy 8 barach. Rozpylacze na mosiężnych oprawach z zaworkami odcinającymi sprawne (kilka zaworków odcinających wymieniałem na próbę). Wyciek ustaje dopiero po zmniejszeniu ciśnienia do ok.3 barów. Sekcje są z kompensacją cieczy i zawory kompensacyjne wyregulowane prawidłowo. Co jeszcze może być przyczyną pozostałości ciśnienia?
-
Przez michaelo90
witam. mamy zamiar kupic opryskiwacz na jakiej 25ha, w przyszlosci moze cos przybedzie jeszcze..ale nie mozna byc tego pewnym.kawalkow duzych raczej nie mam ,tylko sa dwa po 3 ha i to najwieksze.pola sa raczej rowne tylko pare slupow sie zdazy.cena do 8 tys zl brutto...co polecacie?
-
Przez xpaxpa
Cześć, kupiłem nowy opryskiwacz tolmet bruno 1515 i mam pewnien problem bo nie wiem jak podłączyć ten " zestaw do zasysania cieczy ze zbiornika np. RSM" w instrukcji nic nie jest o tym napisane

Rekomendowane odpowiedzi
Opryskiwacz hardi silnik sekcji
Ursus & Opryskiwacz