Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Witam 2 dni temu podczas prasowania ciągnik mtz 820 zaczął coraz niżej klapę podnosić od prasy aż w końcu pRestal wogole. Wczoraj sprawdzałem i c 360 bez problemu podnosi klapę i zetor sąsiada także nie miał z tym problemów więc wykluczyłem ze to wina prasy. W mtz cie od pompy idzie olej na tura który podnosi i działa chociaż trochę opada. Potem olej wędruje na rozdzielacz od hydrauliki zewnętrznej która nie działa na żadnym wyjściu nawet z przodu. Znaczy olej leci wężami ale jakby bez ciśnienia. Podnośnik z tyłu także działa bez problemu. Mój rozdzielacz to rp70 1221c. Jeszcze jak się dźwignię od hydrauliki zew pociągnie to słychać syczenie w rozdzielaczu
Opublikowano

pytanie dlaczego zasilanie idzie przez rozdzielacz od tura, z reguły montuje to się odwrotnie. Skoro ciśnienia brak na wężach od tura do głównego rozdzielacza w ciągniku, to albo zaciął się zawór w rozdzielaczu od tura, albo dźwignia od tura jest źle ustawiona, jeżeli olej ma krążyć musi być włączona jakaś funkcja żeby obwód był otwarty.

Opublikowano

Tur był tak podłączony jak już go kupili od nowości od pompy idzie bezpośrednio na tura. Spróbuję dziś pominąć tura całkowicie i zobaczę co wyjdzie.

Opublikowano

Podłączyłem na chwilę pod wejście od tura dprasuje te dwie łąki i wtedy pozdejmuje węże i posprawdzam na turze jest ciśnienie na hydraulice zewnętrznej nie ma. Więc będę szukał między rozdzielaczami. Może coś przytkane jest.