Dronningborg d3000
-
Podobna zawartość
-
Przez Janek54321
Witam. Kupiłem pół roku temu kombajn Claas dominator 98, od początku nie działały hamulce okazało się że klocki są wyjęte a tarcze prawie jak nowe. Handlarz mówi że za granicą wypinają żeby kombajn się nie spalił, i żebym decydował co zrobię na własną odpowiedzialnosc bo w kombajnie z hydrostatem się hamulców nie używa. Jak wy macie i co proponujecie bo sam nie wiem co robić?
-
Przez lukas1320
Witam mam problem z wariatorem w kombajnie Deutz fahr 1320 (prawdopodobnie jest taki sam jak w 2xxx). W ubiegłym roku pod koniec żniw nagle po wyjechaniu z pola nie chce się rozpędzić do 24 km/h tylko wyciąga max 18 km/h jak widać na jednym ze zdjęć zardzewiała obwódkę (jakieś 6mm)
do tamtąd powinien wyjść pas lecz wychodzi tylko tyle ile widać na ostatnim zdjęciu. Wyeliminowaliśmy luz wzdłużny na siłowniku oraz próbowaliśmy przesuwać wariator na tych wzdłużnych otworach które widać na 2 zdjęciu lecz nie przyniosło to żadnego efektu. Pas ma wymiary identyczne jak nowy. Koła są lekko podtarte ale wydaje mi się że gdyby była to wina kół to robiłoby się to stopniowo a nie z dnia na dzień prędkość zaginęła. Co robić? Może ktoś spotkał się z czymś podobnym?
-
Przez Pablok996
Witam proszę o podanie ustawień kombajnu volvo bm 830 do koszenia zboz takich jak pszenica , żyto, pszenżyto i jęczmień ozimy .
-
Przez Pablok996
Witam jak ustawić kombajn volvo BM 830 do koszenia zbóż pszenicy, jęczmienia ozimego i pszenżyta ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Dronningborg D7000