Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam prasę john deere 580 i mam pytanie. Czy sprężyna ktora znajduje sie z lewej strony pod osołona stojąć przodem do prasy mam ją popękaną dość mocno na małę kawałki i pytanie czy to właśnie przez nią ze jest popękana mocno prasa nie zbija mi balotów nawet jak mam na zaworzę na maksa skrecony? Czy to może być wina tej sprężyny właśnie ze nie zbijam i balotów raz troche zbije raz takie gów... wyjdzie?

Opublikowano

Raczej nie. Gdyz kiedys mialem ten sam problem i sprezyne wymienilem bo byla w 20 kawalkach i nic bylo efektu zadnego. Dopiero wymiana zaworu zgniotu usunela problem

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mateo105 napisał:

Raczej nie. Gdyz kiedys mialem ten sam problem i sprezyne wymienilem bo byla w 20 kawalkach i nic bylo efektu zadnego. Dopiero wymiana zaworu zgniotu usunela problem

cholera tak to jest kupować prasy niby dobra super jo jo a tu takie buty pewnie tak jak mówisz zawór w d*pie ile takie coś kosztuje? Bo to tylko ten zaworek trzeba wymienić tak nie ta cała kostka metalowa tylko z lewej strony ten zaworek z tym pokretłem tak? odpisz jak mozesz albo nawet wstaw zdj jjak to wygląda i gdzie to kupic?

Edytowane przez Mateusz100
Opublikowano

Zawor zgniotu to wlasnie ten z lewej strony z pokretlem.  Napewno nie jest tani bo kosztuje nowy minimum 1200zl a sprezyna cos okolo 350zl oryginal podobno. Po wymianie zaworu u mnie zbija jak trzeba ale trzeba wziac tez taka ewentualnosc ze silowniki klapy maja przelew wewnetrzny i tez nie zbija dobrze balotow.

Opublikowano

Tak to wygląda u mnie nie wiem co teraz robic czy sprężyna do wymiany czy ten zaworek no nie wiem... jak ją kupiłem to jeden z weży z tej kostki musiałem odkrecić i nkwy założyć bo stary ciekłą był pęknięty był to wąż od tego siłownika małęgo na górze co napina pasy

IMG_20200601_101532.jpg

Opublikowano
Dnia 31.05.2020 o 21:40, mateo105 napisał:

Zawor zgniotu to wlasnie ten z lewej strony z pokretlem.  Napewno nie jest tani bo kosztuje nowy minimum 1200zl a sprezyna cos okolo 350zl oryginal podobno. Po wymianie zaworu u mnie zbija jak trzeba ale trzeba wziac tez taka ewentualnosc ze silowniki klapy maja przelew wewnetrzny i tez nie zbija dobrze balotow.

IMG_20200601_101532.jpg

Opublikowano
24 minuty temu, mateo105 napisał:

A zawor masz wkrecony na maxa?  wez podlacz prase pod ciagnik i zobacz  jak zamkniesz klape i napniesz pasy czy wskazowka na manometrze schodzi z cisnienia?

no tak mam wkręcony na max właśnie bo na początku chciałem lekko wkrecić żeby zgniot był lepszy ale to ma.ło dawało i dałęm na maksa i tak to nadal mało dobra zobaczę czy schodzi.....

Opublikowano

ja nie wiem co to za gówniana prasa wyszystko wykończone albo uszczelnienia na tyhc siłownikach od klapy labo sprężyna albo zawor do d*py albo jeszcze ten mały ciłownik od napionania i poluźniania pasów..... jpr tyle żeczy do zrobienia a niby taka super prasa mniałą być cholerne ludzie oszuści.....

Opublikowano (edytowane)

@Mateusz100 Cześć, co było u Ciebie problemem? Siłowniki regenerowałeś? Czy ten zawór w kostce nad dyszlem? Wykręcałeś go i wymieniałeś oringi czy nowy trzeba było kupić?

Edytowane przez 1q2w3e4r
Opublikowano
17 godzin temu, 1q2w3e4r napisał:

@Mateusz100 Cześć, co było u Ciebie problemem? Siłowniki regenerowałeś? Czy ten zawór w kostce nad dyszlem? Wykręcałeś go i wymieniałeś oringi czy nowy trzeba było kupić?

Cześć winny był zawór kupiłek całkowicie nowy orginalny john deere cos koło 1500zł zapłaciłem i prasa zgniata bale aż miło siłowników nie ruszałem ani nic wszystko działa.