Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Ciągnik to Valtra C ale licznik taki sam jak w serii A, T czy M.

Chciałbym się dowiedzieć czy mam prawidłowe ustawienia wskazówek. Chodzi mi o to że po przekręceniu kluczyka wskazówka obrotomierza staje na pierwszej kresce i nie wiem czy nie fałszuje to wskazań. To samo z wskazaniem temperatury silnika. Ciągnik stał kilka dni a mimo to po przekręceniu kluczyka wskazówka ruszyła do przodu. Tak ma być czy jest coś nie tak?

W linku jest filmik jak to wygląda u mnie

Licznik

Drugi problem jest z kontrolkami. Mianowicie zdarzyło się tak że oberwał się kabelek od czujnika ciśnienia oleju przy jednym z dwóch filtrów z tyłu i nie zaświeciła się żadna kontrolka ani nie wyskoczył żaden błąd. Zastanawiam się czy nie powinna się zaświecić się ta kontrolka? Myślałem że żarówka kontrolki się spaliła, ale po rozebraniu licznika okazało się że są tam diody smd i raczej nie powinny się zepsuć.

20200531_203827.jpg

Edytowane przez slajders25
edycja
Opublikowano

Z tego co kojarzę to w valtrze jak odepniesz czujnik od filtra oleju to kontrolka gaśnie jak się wcześniej świeciła, i jak odepniesz kabel to się nie zaświeci i nie wyświetla błędu na terminalu. 

Opublikowano

Kontrolę już ogarnąłem Lampka zaświeca się jak zewrze się dwa przewody idące do filtra. A co ze wskazówkami licznika. Ktoś mógłby zrobić krótki filmik albo zdjęcie jak to wygląda u Was?