Którą prasę wybrać 550 czy 590 ?
-
Podobna zawartość
-
Przez streetboy
Witam, mam prase JD 550 z 1986 roku pytanie brzmi jak naciągnąć w niej pasy ? zaczęła ślizgać na walku a pasy trochę są luźne po otwarciu pasy wiszą. dziękuję z góry
-
Przez Schadow
Witam, w tym roku zakupiłem prasę JD 590. Na początku prasowanie szło bardzo dobrze bez większych problemów, ale gdy któregoś dnia wjechałem na pole i włączyłem sterownik ukazał mi się obrazek który jest dołączony w załączniku. Po wciśnięciu dowolnego przycisku obrazek zniknął i pojawiły się normalne funkcję prasy, więc postanowiłem prasować, jednak po osiągnięciu żądanej wielkości beli nie można było jej owinąć nawet ręcznie ani siatką ani sznurkiem. Pojechałem więc do domu sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, wszystko było ok. Nie mając już pojęcia co może być przyczyną postanowiłem ostatni raz włączyć sterownik i nagle zaczęło wszystko działać normalnie.
Ktoś wie może co mogło być tego przyczyną i co oznacza obrazek który jest dołączony w załączniku ??
-
Przez Rolnik288
Dzień dobry,
Mam problem z nowo kupioną prasą John Deere 580. Problem polega na tym, że w trybie automatycznym nie cofa się siłownik podawania siatki i siatka kręci się do momentu gdy sam ręcznie poprzez wciśnięcie guzika cofania siłownika nie utnę siatki. Ilość obrotów siatki mam ustawione na 2.5 czujnik obrotów prasy jest sprawny gdyż sprawdzałem w trybie diagnostycznym. Podejrzewam, że winny może być czujnik umieszczony po prawej stronie (stojąc z tyłu) adapteru siatki ponieważ niezależnie od tego czy wysunę czy schowam siłownik z tym czujnikiem nic się nie dzieje i nie wiem na jakiej zasadzie ma on działać.
-
Przez Stasiek30
Witam mam problem że podczas owijania czy to sznurkiem czy siatką spada ciśnienie na zegarze tz. podczas prasowania trzyma przy czerwonym a gdy owija to spada na połowe zielonego i 20 cm zewnętrznej warstwy jest luzna. Wymieniłem oringi na zaworze i uszczelniacze w siłownikach i nie ma poprawy. Może mieliście podobny przypadek to proszę o pomoc co jest przyczyną.
-
Przez Piotrek01
Witam mam problem z prasą John Deere 550 mianowicie zaczeła owijać siatkę na jednym gumowym wałku który ją podaje na komore
-

Rekomendowane odpowiedzi
Jaki bufor wybrać?
Frost 140