Skocz do zawartości

Feraboli sprinter 165

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za odpowiedź 😉 

A jak jest z nożami są chowane hydraulicznie ? Da radę np ustawić tylko 6 noży a resztę schować ?

Edytowane przez Vicon95
Opublikowano

Nie sprawia żadnych problemów nie ma kłopotów z zaczynaniem nowej beli bądź owijania siatka ? Jak sobie radzi z mokrą sianokiszonka ? Bo rozumiem że słoma nie ma żadnych problemów 😉

Opublikowano

Z mokrą sianokiszonką jest dobrze no ja mam trochę problem bo w mokrej to trochę mocy mało .

Z bardzo suchą słomą nieraz trochę problem bo czasem się zbierze taką sieczka przed pasami z przodu i siatki nie może podać ,ale to tylko bardzo suchą zkloszczala słomą . Balota od początku bez problemu zaczyna tyko nie można zbyt szybko ruszyć bo jak grubą luzy to nie zdąży złapać ,ale jak złapie i kręci to już ogień i do przodu . Miałem trochę problem z nią ale tylko dlatego bo mechanik u  handlarza źle koła założył .

Opublikowano

No z tą sieczka z przodu rónież mam problem w viconie ale to chyba takie uroki pasowek... Tak musi być 😁 

No cóż może się skusze na tą faraboli podoba mi się ze ma rotor nigdy nie miałem z tym styczności mam nadzieję że się nie zawiodę 😁jedynie szkoda że ta na zdj nie ma haków z tyłu na komorze  

Opublikowano

Nabylem taka wczoraj, nauczy mnie ktoś jak się tym prasuje i do czego co służy?

Opublikowano

Gdyby to było parę kilometrów a nie kilkaset, chodzi mi bardziej żeby ktoś wytłumaczył jak prasa ma być ustawiona żeby prasować, gdzie się ustawia wielkość balota, gdzie siłę zgniotu, kiedy będę wiedział że komora jest pełna, ogólnie nie mam zielonego pojęcia na temat prasowania. 

Opublikowano

Gdy komora pełna jest sygnał dźwiękowy i środkowa kontrolka się zapala .

Wielkość beli z prawej strony u góry jest taki czujnik i przy nim skala a rolka jędze po takim płaskowniki na rieniu od napinacza pasów.,ciśnienie na rozdzielaczu jest pokrętło coś jeszcze to pisz 

Opublikowano

Ta skala to jaki numer odpowiada za jaką wielkość?

Opublikowano

U mnie to wygląda tak jak rozumiem, to pokrętłem na rozdzielaczu robię zgniot? Te drugie pokrętło po prawej do czegoś sluzy?

No i te bolce podobno służą do robienia miękkiego rdzenia?

IMG_20200502_153228.jpg

IMG_20200502_153238.jpg

Opublikowano

Pomógł byś mi jak obslugiwac ten komputer?

Jak ustawic komputer na starcie? Co oznaczają funkcje w "prog" pfi, pfl, llg, o co chodzi z "c/o" kiedy klikamy "start"

"Bale" to chyba licznik bel? 206 to chyba mało?

"M/A" owijanie automatyczne/manualne?

IMG_20200509_172231.jpg

Opublikowano (edytowane)

Te skryty to sam nie zozszyfrwalem do końca ale to jest zdaje się sznurek . Na manuał trzeba przejść jak chcesz zmienić coś w ustawieniach a tak to pracujesz na automat c/o to jest coś od licznika bel bo to jest contiuet lub oporator ja mam na c ,a start to jak ci coś nie pójdzie np z siatką i chcesz jeszcze raz wystartować .a wogile to masz siatkie bo jakoś inny ten sterownik zaraz wstawię zdjęcie mojego

IMG_20200509_200003.jpg

Edytowane przez robert1226
Dodanie zdiecia
Opublikowano

Ja mam bardziej podstawową wersję bez siatki :) a owijanie sznurkiem się samo zacznie czy coś trzeba nacisnąć?

Opublikowano (edytowane)

11500 z transportem do domu, idealna nie jest ale moim zdaniem stan OK

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Teraz zauważyłem że pytałeś czy samo zacznie owijać ,a ja nie wiem dlaczego a odpowiedziałem czy samo zakończy.

Jak tam czujnik od wielkości beli da sygnał to samo idzie tyko trzeba ustawić ilość sznurka w tej chwili nie pamiętam bym musiał prasę podpiąć ale wiem że są trzy etapy i na każdym się ustawia czas.

Opublikowano

Te czasy od owijania to nie czasem PPI, ppl llg?

I jak się orientuję ta prasa nie ma zamków na klepie, nie będzie się uchylać klapa przy prasowaniu?

Opublikowano

Masz haki na klapie? Mechaniczne czy hydrauliczne?