Skocz do zawartości

Valtra spóźnione sprzegło

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. Posiadam od roku valmet 6350 ze skrzynią biegów hi tech traktor sprawdza się w 100% mam tylko jedną rzecz która mnie denerwuje po puszczeniu pedału sprzęgła ciągnik rusza dopiero po ok 2sekundach nie ślizga się ale wolno reaguje, nie wiecie może czy da się to jakoś wykalibrować? Czy tarczki już cienkie?

Opublikowano
13 godzin temu, Ligocki95 napisał:

Witam. Posiadam od roku valmet 6350 ze skrzynią biegów hi tech traktor sprawdza się w 100% mam tylko jedną rzecz która mnie denerwuje po puszczeniu pedału sprzęgła ciągnik rusza dopiero po ok 2sekundach nie ślizga się ale wolno reaguje, nie wiecie może czy da się to jakoś wykalibrować? Czy tarczki już cienkie?

Sprzęgło wom można skalibrować więc te nożne  na pewno też 

• Thanks 1
Opublikowano

Sam pedal sie kalibruje czyli jego gorne i dolne polozenie a pozniej poszczegolne sprzegla wiec pewnie by trzeba przeleciec kalibracje calej skrzyni i jak sie nie slizga to powinno byc dobrze. U mnie natomiast bylo ofwrotnie bo nie zdazylem pedalu puscic do konca a ciagnik z impetem ruszal

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Sprzęgło trzyma bardzo dobrze półbiegi przełączają się idealnie nic nie ślizga wiec może by wystarczyła kalibracja da się to zrobić samemu czy trzeba kompa i serwis traktor już ma swoje lata bo to jest 2000r. Jeśli coś wiecie to chętnie posłucham, ewentualnie sprawdzenie tych ciśnień.

Edytowane przez Ligocki95
Opublikowano

I jak kolego Poradziłeś sobie z kalibracją tejnskrzyni. Ja mam trochę inny problem w valtrze C. Mianowicie bardzo ciężko wyczuć półsprzęgło i czasem szarpnie przy ruszaniu. Myślę że przydała by się kalibracja. Tylko jak to zrobić