Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Pablo9812 napisał:

@slawek74 Wiesz naczytałem się o przygodach ludzi,z tymi zgłoszeniami,że olewają więc wolałbym mieć jakieś potwierdzenie tego :D A z tymi telefonami to wiadomo jak jest,ale akurat wychodzi przegląd na 300h także jak nie będą chcieli nic z tym zrobić to na przeglądzie też nie zarobia

Zadzwoń, a dla pewności potem napisz maila. Jak przyjadą na przegląd a nic z tym nie zrobią, to w zgłoszeniu niech napisza i bedziesz miał podpis serwisanta ze przyjął zgłoszenie. 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Sumek mój nieżyjący już Tata szukał wody za pomącą zwykłego drutu i tam gdzie szukał i studnie wykopali to wody do tej pory nie brakuje.potrafil też określić głębokość danej studni.W jednym miejscu jak znalazł wodę to powiedział studniarzowi że będzie miał problem z zatkaniem studni to go wyśmiał a potem studniarz miał problem bo studnia na 50 metrów a woda na 4 metry w powietrze szła.chcesz to nie wież ale są takie osoby że mają taki dar ale też jest to wadą bo mojemu ojcu lekarz powiedział że ludzie z takim darem długo nie żyją

Opublikowano

po to

Taryfikator kar dotyczący forum, galerii oraz chat. +1 punkt ostrzeżeń za:

Pkt. 1.1 – cytowanie poprzedniego posta/komentarza, z wyjątkiem multicytowania i cytowania selektywnego,

3 minuty temu, soltys48 napisał:

Błogosławiony ten który nie widział a uwierzył.......

a Ci którzy uwierzyli, widzieli i przekonali się, że to bujda na resorach? było u mnie kilku, studnie wykopane a wody nie ma.

Opublikowano
11 minut temu, sumek666 napisał:

a Ci którzy uwierzyli, widzieli i przekonali się, że to bujda na resorach? było u mnie kilku, studnie wykopane a wody nie ma.

Ten baran z filmu też w życiu nic nigdy nie znalazł

Śmiać mi się chce jak go słucham

Filmik wrzuciłem tylko z powodu że jest tam moje gospodarstwo 😉

Opublikowano

Zależy jaka studnia . Jaki przekrój rury . 12O zł za metr 110 np .

Opublikowano (edytowane)

Jak jest woda to ok 120zł z rurą a jak niema,to  nie wkładają rury bo po co i u jednego za odwiert wzięli 1tyś i wywiercili 100m ale wody nie było.

Znowu jeden miał na 30m źródło ale chciał wodę z głębszego źródła jak by było,bo więcej minerałów i też wywiercili ze 100m ale nie było i włożyli na te 30m i zasypali.I zapłacił 600zł więcej za te szukanie głębiej.

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
Opublikowano

Ja sam teraz kopałem rure stalową od wody to różdżkami sie ratowałem. Jak się zagną to stoisz na rurze i się sprawdza. Tak samo pokazuje plastikową rurę gazową czy dreny w polu które są ceglane. Sumek weź dwie elektrody zagnij na końcach i idź pod pierwszą rurę na podwórku to się przekonasz.

Opublikowano

Nie wiem jak ta różdżka działa ale na pewno działa , ja kiedyś miałem potrzebę znaleźć źródło i znalazłem , tak samo jest z rurami kablami itp. najważniejsze w tym jest idealne skupienie się nad tym co się robi a nie wszyscy to potrafią 

Opublikowano

Bo źródło jest zaburzeniem w strukturze ziemi tak jak kable rury. Płytkie studnie do 10 metrów można znaleźć ale głębinówki to raczej nie jest możliwe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v