Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Firewall88899 napisał:

No trzeba by zobaczyć ile takie ciągniki realnie kosztują na jakiś zagranicznych portalach, bo się może okazać że taka perełka od handlarza może być tańsza po sprowadzeniu i zarobku handlarza niż taki ciągnik realnie kosztuje np we Francji czy Niemczech..

W internecie raczej nie znajdziesz po innych cenach jak w Polsce są.

Opublikowano

9 godzin temu, Ursus932 napisał:

Nie wiem ,Ale osobiście mówiłem żeby jednego zmienił na coś po środku ,tylko co mi do tego 

Z drugiej strony zapnie prasę to od wiosny do jesieni nie odczepia A koszt utrzymania takiego 60 jest śmieszny 

7 godzin temu, jahooo napisał:

korona wirus powoduje gorączkę i od razu mózg przegrzany 

7 godzin temu, hubertb napisał:

Teraz grosze ale popatrz co dzieje się z cenami części. 

Chociaż jak patrze na przykład twojego kolegi spróbujmy policzyć: 

Ubezpieczenie dajmy na to 100zł+ olej i filtry 200zł około+ ewentualne naprawy uzbiera się co roku 250zł+ przegląd 30zł = 580zł+ewentualna cena paliwa 

Dobrze czy o czymś zapomniałem ? 

te  600 zł zaokrąglając między bajki o rycerzu na złotym koniu sobie wsadź, widziałem takiego agenta 3 ciapki 2 c360 i 2 mtz, 3 numery rejestracyjne ( każdy typ ten sam kolor)  z olejami jak nie wiem ale pewnie tylko dolewa i ew filtr zmienia bo jak jedną odpalił w garażu to po 30 sekundach musiałem wyjść, ale 80 ha obrabiają  w 3 osoby, a mieszkają na takim zadupiu w lasach że się śmieją że nawet policja boi się przyjechać, ale chłopaki sobie świetnie radzą, jak wyjeżają na pola tymi samymi to w 2 różne strony i jakoś im to leci,

4 godziny temu, mf362 napisał:

A ile takich c360'chodzi bez ubezpieczenia , przeglądu 

Paliwo tylko leja , nawet olejow nie zmieniaja albo 4/5lat : D 

w sumie ja już muszę w swoim wymienić bo 200 mth wbiło od ostatniej wymiany

3 godziny temu, sladan napisał:

https://www.olx.pl/oferta/zetor-7745-ciagnik-rolniczy-CID757-IDDZMrk.html

Dobry bajkopisarz. Pracował na 4 ha, wszystko wyremontowane i jeszcze na dodatek na te zawrotne 4 ha dostał dotacje na nowy ciągnik 😂

no dobry, ale powiedział że od 2011 a wcześniej katung na 50ha 

3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Teść ma 4011 trochę poprzerabianą na 60. Papier jakiś jest jak była kiedyś zarejestrowana w skr-ze. Wodę trzeba dolewać i paliwo, olej i filtr się wymienia na wiosnę co roku ale też nie tak od razu po zimie tylko jak coś trochę porobi. Ale duży plus za to że się wsiada i mróz nie mróz odpala za pierwszym i pali mało

dokładnie, ja nie narzekam na spalanie swojej, idzie jak dzik i odpali na strzała niezależnie od temperatury 

2 godziny temu, slawek74 napisał:

bartek1992 https://www.olx.pl/oferta/zetor-7745-ciagnik-rolniczy-CID757-IDDZMrk.html Dobry bajkopisarz. Pracował na 4 ha, wszystko wyremontowane i jeszcze na dodatek na te zawrotne 4 ha dostał dotacje na nowy ciągnik 😂 widziałem jego inne ogłoszenia dobrze wyposażone to gospodarswo jak na 4 ha gdybyś widział jak potrafią niektórzy hobbyści wyposażyć szwagier ma 7 ha i kilka byków i ciągnik 100km i drugi mf255 i na 3 ha łąki chciał kupić kosiarkę 2.8 centralną 😀

to bogaty, ja się zastanawiam nad 80 km na ok 20ha i to już będzie ze sporym zapasem, ale 2gi ciągnik to jest super sprawa zwłaszcza przy hodowli, a ten 100 konny to jaki, bo może być forshrit a może być jakiś nowy, jak bogaty to kto mu zabroni, jestem ciekaw co z opłacalnością 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, slawek74 napisał:

23 lata i tylko 3tys mth 😀 pima aprylis

Nie znasz się . Może tylko do kościoła ktoś jeździł ? :ph34r:

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Nie znasz cię . Może tylko do kościoła ktoś jeździł ? :ph34r:

A teraz jest  mu nie potrzebny, bo do kościoła  nie ma wstępu-przekracza liczbę  wiernych.I wszystko jasne. ....

Opublikowano

szwagier jeździ na tirach

Musi dobrze ropę z baków zasysać, albo rzepa kleić, w transporcie uczciwie się nie da zarobić😅

Opublikowano

Tam w tym waszym Łukowie to dużo takich spraw. Chociaż i u nas teraz całkiem przypadkiem sprawa wyszła podobno. Też kierowca tira.

Opublikowano

Tu kierowca u nas a był z młodym co pierwszy raz pojechał 100% nie winny jeżeli już to syn właściciela tirów spedytor mógł coś wiedzieć kierowca to sasiad dwa domy dalej mieszka znam dobrze gościa sprawy się chyba jeszcze ciągną temat rzeka

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/ursus-c-360-100-sprawny-pelna-faktura-23-vat-cena-brutto-CID757-IDEihhK.html#e34efe5156

https://www.olx.pl/oferta/ursus-c-360-z-1985-r-pelna-faktura-23-vat-cena-brutto-CID757-IDEdGFj.html#5e713af8a7

Witam.Wobec dyskusji o 360 nie mogłem przejść obojętnie.To fenomen dlaczego  te ciągniki tak trzymają wartość.Egzemplarze z linków to nowe nabytki miejscowego handlarza.Nic szczególnego,a ceni je dość wysoko jak na ich stan.Tu na zdjęciach i tak wyglądają lepiej niż w rzeczywistości.Naprawdę nie rozumiem dlaczego 360 tak trzymają cenę.

Opublikowano

@slawek74 bez wiadomości szefów nikt tego nie szmuglował. Najprędzej szeryf o wszystkim wiedział tylko się wyparł. A poźniej strugał głupa, że o niczym nie wie. Strach tam jeździć u tych llulków :D

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

A ten Łuków to nie mój to tylko miasto powiatowe😁

nie cierpię łukowa i jego sądu . 😛

Opublikowano

Ładowali w takich magazynach owoce w stylu jak dzisiaj przy korona podjazd pod rampę i do szoferki a ten kierowca wzią nie swój kurs zamienił się z drugim co tam też był w okolicy szwagier po 20 latach z stamtąd odrazu się ewakułował

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Ursus to się mieści w budżecie ?

Tylko 60😎

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Pewnie za sianie zgorszenia Cię skazali🙃

Szkoda gadać . Parę lat już minęło , ale uraz mi pozostał .

Opublikowano

Ładowali w takich magazynach owoce w stylu jak dzisiaj przy korona podjazd pod rampę i do szoferki a ten kierowca wzią nie swój kurs zamienił się z drugim co tam też był w okolicy szwagier po 20 latach z stamtąd odrazu się ewakułował

Na chłodni to z reguły cały czas tak jest. Otwierasz naczepę i do kabiny, czekasz dopóki pager nie zacznie piszczeć. Czyli cynk musiał mieć. Wątpię że nic nie wiedział o temacie.

Opublikowano
Pafnucy napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

A ten Łuków to nie mój to tylko miasto powiatowe😁

nie cierpię łukowa i jego sądu . 😛

A coś Ty na rozrabiał że przed sądem stałeś😜 na polu komuś rundę zrobiłeś😀 znajomemu kosili qq i obrócili na polu sąsiada i dostał 1.5 w ()😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v