Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

A gdzie byłeś jeśli można wiedzieć?  Nie widziałem jeszcze takich dużych ciągników w mojej okolicy że względu na rozdrobnienie no chyba że gdzieś jakieś pola po PGR-ach.

Okolice Stalowej Woli

Opublikowano
23 minuty temu, PRIMO napisał:

@Ursus932 jaki zajechany 🧐 troszkę zaniedbany i tyle, jest w kwiecie wieku bo tylko 3700 motogodzin.

Hmm to ile by Ci tu zaproponowć 😏45 bez tura i jutro jestem 😎

Opublikowano
30 minut temu, Partyzant85 napisał:

No już chyba z pół roku przebiera w tych łursusach i fetorach i dalej nie może wybrać :D

I co z tego?

Opublikowano
28 minut temu, Uziu92 napisał:

takimi raczej kolegi nie skusisz. On szuka w zetorach po 60 tyś za ciągnik który prócz jako takiej kabiny nic nie oferuje, to dobre ciągniki, ale litości, nie w tej cenie. ALe puki są na to klienci i napaleńcy to ceny takie będą.

Ja nie jestem żadnym napaleńcem ,jak by Tak było to już dawno bym przepłacił i'kupił zatora . Szukam tylko prostego ciągnika  w odpowiednich pieniądzach

Opublikowano

za 30-40 masz pięknego MTZ jak nie chcesz zachoda, za resztę kupisz beczkę oleju do niego i jeszcze zoastanie, częsci tanie jak barszcz, w polu objedzie każdego zetora z tych mniejszych, pali tyle co nic, naprawi to każdy bo proste.  Kabina nie najgorsza też jest. W cenie tego zetora masz prawie 2 sztuki.

Ci co cenią za te stare zetory chyba się z jajami na rozum pomieniali, a raczej Ci którzy są skłoni tyle za to zapłacić, stary zetor 60 koni i 60 tyś cena...

To już fanatycy i oglądając ogłoszenia i jeżdząc za ciągnikiem jest tych fanatyków 2 grupy, a dokładniej szczególnie dwóch marek, zetora i JD

Ostatnio przyjechał taki młody z ojcem traktory oglądać, tak się złożyło że razem oglądaliśmy JD  i tak się zgadaliśmy, mówię do nich że ten JD to złom, ojciec mi rację przyznał a młody taki najarany był jak szczerbaty na suchary, nie ważne ze tam wszystko rozj3bane, to przecież john, tak skakał koło niego, odpalać, jezdzic, tato kupmy bo ładny i to john deere, kolegom się pochwali a że to się nadawało w najlepszym przypadku gdzieś tam do pakistanu żeby sobie na drut ogarnęli i zawsze od woła lepsze.

• Like 1
Opublikowano

Jakbyś wiedział czego szukasz to już byś dawno kupił 😂

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

@Ursus932 żartowniś 🤪

No przecież tu prawie wszyscy mówią że ursus to nie ciągnik A Ty chcesz tak dużo 😕😎

5 minut temu, Uziu92 napisał:

Ci co cenią za te stare zetory chyba się z jajami na rozum pomieniali, a raczej Ci którzy są skłoni tyle za to zapłacić, stary zetor 60 koni i 60 tyś cena...

No ok zgoda ,Ale jak ktoś nie potrzebuje większego ciągnika 

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

No przecież tu prawie wszyscy mówią że ursus to nie ciągnik A Ty chcesz tak dużo 😕😎

są zachodnie alternatywy, ale jak koniecznie zetor to musi przepłacić i to bardzo mocno, jego wybór.

Kiedyś pisałeś ze chcesz ursusa 904 czy coś w ten deseń, to Mtz tą samą moc ma, a jak  z czasem mało to turbine zakładasz i ten silnik MMZ z turbiną to szatan.

Opublikowano

ten zetor chyba wał bo na nasz rynek chyba nie szły w tamtym czasie 62 choć moge sie mylić drugie to brak tylnych błotników a takie zawsze szły na zachód skandynawie itd choć na zdjęciach nie wygląda na styranego

Opublikowano
43 minuty temu, Ursus932 napisał:

Zerknij w ogłoszenia Ursusów a zobaczysz jakie ceny 😯

Opublikowano

ursus932 skoro nic nie możesz wyszukać to zaproponuje ci poszukaj 914 finn u mnie w gminie w tamtym roku 3 przybyły jeden z turem oglądałem każdego dwa z nich miód malina zero malowania wszystko w orginale wszystkie plastki rączki kontrolki działa i buczy ten z turem tylko nie ma euro ramki i nic nie podczepi ale ciągniki sto razy lepsze od naszych malowańców od pseudo biznesmenów co mają zapas farby na 100 lat imalują wszystko jak leci

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Miał ktoś do czynienia z tym modelem koparko-ładowarki albo ogólnie koparko-ładowarki case, chodzą w cenie Hitachi i jestem ciekawy czy warte zainteresowania? 

https://m.olx.pl/oferta/koparko-ladowarka-case-580-sr-2007r-CID619-IDCGu9f.html

https://www.olx.pl/oferta/koparko-ladowarka-case-580-sle-z-2000-roku-w-oryginale-4x-4-zero-luzow-CID5-IDDLRg3.html

znajomy ma taka-robi u mnie czasami uslugi, ma juz kilka lat i nie narzeka, czasami cos sie zepsuje jak to w starych gratach ,ale bez przesady,

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

są zachodnie alternatywy, ale jak koniecznie zetor to musi przepłacić i to bardzo mocno, jego wybór.

Kiedyś pisałeś ze chcesz ursusa 904 czy coś w ten deseń, to Mtz tą samą moc ma, a jak  z czasem mało to turbine zakładasz i ten silnik MMZ z turbiną to szatan.

A te zachodnie to mają złote tłoki 😏fakt jest tam tych bajerów ale nie każdemu potrzebne

Tak patrzę również 914 i pochodne bo już pisałem że potrzebuje w najbliższym czasie dwa ciągniki ,jeden mniejszy do tura A drugi do cięższych prac polowych ,właśnie 914 lub podobne Ale najpierw wolał bym coś pod tura

1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

@Ursus932 - samochód też tylko Polski bo zachodnie drogie w naprawie?

Można mieć koreański i jeszcze kilka innych . A od kiedy zetor jest Polski 

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

Ostatnio przyjechał taki młody z ojcem traktory oglądać, tak się złożyło że razem oglądaliśmy JD  i tak się zgadaliśmy, mówię do nich że ten JD to złom, ojciec mi rację przyznał a młody taki najarany był jak szczerbaty na suchary, nie ważne ze tam wszystko rozj3bane, to przecież john, tak skakał koło niego, odpalać, jezdzic, tato kupmy bo ładny i to john deere, kolegom się pochwali a że to się nadawało w najlepszym przypadku gdzieś tam do pakistanu żeby sobie na drut ogarnęli i zawsze od woła lepsze.

To ile ten łepek mógł mieć lat? Z 15? JD dla lansu kupować to już trzeba mieć pod kopułą najebane nieźle. To ma 20 lat, coś pierdolnąć może w każdej chwili, w każdej marce. Kwestia tylko żeby był najmniej wydupczony. Albo kupić coś prosto z lawety i poogarniać, jak samemu coś się kuma z mechaniki, bo jak płacić mechanikowi jeszcze to marny biznes. Tak będzie najtaniej i chociaż będzie pewność, że jakaś lipa nie została zrobiona.

Opublikowano

ile miał lat ? w dowód mu nie zaglądałem ale w moim wieku albo niewiele młodszy.

Po porostu jeżdżąc po komisach widzę jakie jest parcie na traktory JD i jacy niektórzy są na to napaleni, jedni sprawdzają skrupulatnie, stoją medytują, inny przyjedzie i aby odpalił i ruszył przód tył i kupuje bo to john amerykańska legenda, nie ważne że rozgiełdany, ważne że tańszy trochę i stać go kupić. Dlatego one taką cenę mają, za ładnego xx10 trzeba już ponad 90 położyć, gdzie 5 lat temu jak kupowałem MF to za taką kasę można było ładnego xx20 kupić, a teraz  za 120 cudu nie będzie. Wiem ze zaraz ktoś napisze ze są tańsze, są ale w 99% można je sobie odpuścić bo to trupy. Ja podchodze z zimną krwią i obojętnością jak coś oglądam bo jak handlarz zobaczy że się napaliłeś to nie dość że prędzej Ci jakąś bajkę wciśnie, bo podświadomie chcesz słyszeć dobre pozytywne rzeczy  o tym co oglądasz to jeszcze z negocjacji ceny mogą być nici. A niestety jeszcze wielu kupuje w emocjach i podjaraniu zamiast ochłonąć i na spokojnie podejść do tematu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v