Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dlaczego jeden z tańszych? Przecież w ogłoszeniu jest podana cena netto. Za 32tyś brutto masz Agro-masz na redlicy dwutalerzowej z kółkiem i komputerem do ścieżek podstawowym. Bynajmniej ja taką ofertę otrzymałem w tym roku.

Według mnie Agro-masz wychodzi taniej. Siewnik Agro-masz 3m na podwójnej redlicy z kółkiem kopiującym i komputerem do ścieżek niecałe 32tyś brutto. Natomiast w tym ogłoszeniu jest podana cena netto. Więc taniej nie wychodzi z tego co się orientuję.

Opublikowano
1 godzinę temu, tomo12 napisał:

@zycietoniejebajka1 Jak za dużo? Poznaniaki ponad 4tyś kosztują. Możliwe, że talerz i znajdzie, tylko pytanie w jakim stanie.

Chodziło mi bardziej o to, że gdybym szukał siebwika w granicach 8 tys szukał bym już siewnika na talerzach. 

Wiem że długo by było takiego szukać, ale może warto pomyśleć.. 

Haśka z linku -fajna. 

Opublikowano
4 godziny temu, tomo12 napisał:

Ogólnie przyzwoite siewniki moim zdaniem. Wygląda przyzwoicie. Jeżeli wszystko jest sprawne to bardzo dobra oferta. Dodatkowo części zamienne łatwo dostępne i jeszcze akceptowalne cenowo. Jedyny minus to brak ścieżek, ale w takiej cenie nie można wszystkiego mieć. Przy oględzinach zerknij, czy aparaty wysiewające nie są popękane, bo w tych modelach zdarzają się pęknięcia jeżeli ktoś zapchał. Przekładnię w razie wypadku można łatwo znaleźć na wymianę to też na duży plus. Fajne jest też to, że w przypadku wysiewu różnego rodzaju zbóż nie musimy przestawiać denek, zasuw a jedynie manipulujemy przekładnią 🙂

Patrzę po ogłoszeniach to cena dość atrakcyjna jak za ten model. Ciekawe czy coś nie popsute.

2 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ze za dużo trochę jak na redlice stopkową, za te pieniądze to już jakiś talerz się trafi. 

Zbyt dużego wyboru w talerzowych nie ma.

Siewnik nie dla mnie. Kuzyn szuka czegoś na 15 ha w takich pieniądzach jak w ogłoszeniu.

Opublikowano
3 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ze za dużo trochę jak na redlice stopkową, za te pieniądze to już jakiś talerz się trafi. 

Odpalę Ci dolę jak w tej kasie znajdziesz mi na talerzach

Opublikowano
2 godziny temu, SamaPrawda napisał:

https://www.olx.pl/oferta/siewnik-agro-tom-3m-talerzowy-podest-znaczniki-CID757-IDyHdOL.html Apropo siewników widział ktoś to w swojej okolicy? inne maszyny robią dość solidne, wszystkie ich produkty są raczej kopią maszyn zagranicznych, chcą wejść na rynek i aktualnie jest to chyba jeden z tańszych siewników szczególnie w takim wyposażeniu

Wygląda mi to na kopię poznaniaka. Raz w topagrze był ten siewnik z wyglądu czysty poznaniak 

Opublikowano
2 godziny temu, tomo12 napisał:

Według mnie Agro-masz wychodzi taniej. Siewnik Agro-masz 3m na podwójnej redlicy z kółkiem kopiującym i komputerem do ścieżek niecałe 32tyś brutto. Natomiast w tym ogłoszeniu jest podana cena netto. Więc taniej nie wychodzi z tego co się orientuję.

agr.jpg

Cena katalogowa 42 tys 10 tys da się utargować? Widziałem ktoś kupił siewnik agro masz 2.5m za 35 tys brutto. Więc te siewniki jaki i inne maszyny coraz droższe

Opublikowano (edytowane)

Mam na e-mail ofertę na Ozdoken w bardzo podobnym wyposażeniu za 27 400zł netto. Agro-masz był droższy, około 30 netto. Przeraszam, mój błąd. Rzeczywiście cena wyjdzie w tym wypadku wyższa. 

Edytowane przez tomo12
  • AgroTeam
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

Obydwa są tak samo dziadowskie. Jeśli już chcesz kupić amazone to w okolicy 3 zaczynają się ZAM

Te E F są wyprzedawane w DE w ogromnych ilościach ceny zaczynają się już nawet od 100 euro za takie słabe

• AgroTeam
Opublikowano
13 minut temu, Gregster napisał:

Rauch mds 932 a co o czymś takim myślicie, warto?

Jeśli starczy Ci zakres pracy 10-15m to według Mnie jeden z lepszych małych rozsiewaczy. Dla siejących kilka ton na raz wręcz idealny ze wzgędu na zbiornik

Opublikowano
19 minut temu, griga napisał:

Obydwa są tak samo dziadowskie. Jeśli już chcesz kupić amazone to w okolicy 3 zaczynają się ZAM

Te E F są wyprzedawane w DE w ogromnych ilościach ceny zaczynają się już nawet od 100 euro za takie słabe

w mojej okolicy to takich okazji nie ma, nie potrzebuje jakiegos super-hiper, po siewie lejkiem kazdy jest dobry, mi w zupelnosci wystarczy 10-12 metrow bo sasiadom z za miedzy nie bede nawozil, 

w promieniu 50 km znalazlem jednego zam -12 tysiecy 😂

• AgroTeam
Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

w promieniu 50 km znalazlem jednego zam -12 tysiecy 😂

To popatrz sobie jeszcze na sulku DR/DRC choć dno mają nierdzewne i lepsze mieszadło.  Tak samo złe nie są bogballe/KRM DZ. czy też rotina (dziś kopiowana w u nas ;))

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Hi , hi . Sołtys , a ile tej doli ? :D

https://www.olx.pl/oferta/siewnik-talerzowy-sulky-CID757-IDDMW2a.html#2e0f594b48

Nie napisałeś jaki stan i model . ;)

fetorek a on ma 3m???

MOże kolega @Narko sie zainteresuje

1 godzinę temu, griga napisał:

https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-CID757-IDDOk18.html Może ktoś chce tylko lance zaginęły :)

widziałem lance od holdera za 1500

@griga rozmawiałem z gościem od agregatu-kopii lemkena, cena kosmos

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

fetorek a on ma 3m???

No nie , ale może mniejszy odsyp ? 🤔

Opublikowano
7 minut temu, griga napisał:

To popatrz sobie jeszcze na sulku DR/DRC choć dno mają nierdzewne i lepsze mieszadło.  Tak samo złe nie są bogballe/KRM DZ. czy też rotina (dziś kopiowana w u nas ;))

wszystkich ww promieniu 50 km to sa niecale 2 strony olx, jedna rotina ,jakas stara sulky, bogballe nie wystepuje, na sprzedajemy tez nie ma wyboru, do tego wiekszosc od handlarzy,

moze cos sie pokaze jeszcze- tak dolalo ze w tym tygodniu to do pola raczej nie wjedzie.

Opublikowano

No nie ? Strasznie rzadko . Można jaki rządek kartofli pomiędzy . :D

Opublikowano

Agromasz nabudowany na redlicy stopkowej 3m kosztuje 33tysiące brutto i agregat na zębach czyli najtańsza opcja i bez żadnych dodatków. Wcześniej o nim pisałem bo korci mnie kupić taki do Belarusa zamiast agregat i siewnik oddzielnie ale boję się że mocy zabraknie. Jak myslicie, jest sens? Bo oddzielnie zestaw wyjdzie tyle samo

Opublikowano
50 minut temu, griga napisał:

@soltys48 gdzie widziałem te lance bo znajomy patrzy za jakimiś 21m

to właśnie 21m, okolice żychlina-brałem tam pompę do swojego holdera

50 minut temu, Pafnucy napisał:

No nie , ale może mniejszy odsyp ? 🤔

dawaj adresa jutro wyśle butelkie DĘBRZYNIAKA

48 minut temu, Narko napisał:

Dzieki za pamiec…. zeby to mialo o te dwie rajki wiecej to bym probowal cene targowac.

Nie bój sie tego rozstawu, sam byłem głupi i nie wziąłem na podobnym rozstawie nodeta.U mnie w okolicy bardzo popularne sa siewniki kockerlinga a tam rozstawy są równie duże

@szymon09875 jaki tam jest rozstaw??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v