Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, izydor6280 napisał:

Barum to były opony, na 360 gdzieś 93-95 zakładana i odpukać bez problemów, druga Stomil w podobnym wieku i klocki zaczęły odchodzić

W kwestii wytrzymałości to jest prawda u mnie na c360 są od 2000. Co prawda bierznik już jest słaby ale nie są spękane  czego nie można powiedzieć o młodszych o 4 lata oponach w Farmerze.

Opublikowano
5 minut temu, sumek666 napisał:

Masz Amazone to Cię musi stać na części do Amazone 

Zadzwoń do Tech-komu i zapytaj

Nie mówię, że nie stać, ale może produkują krajowe zamienniki. 

Ty też szukałeś tańszych węży,  więc moglwm wtedy  napisać, że jeali używasz hydrauliki to powinno Cie stać na weze... 😎

Opublikowano

Gdzie do amazona tańsze i polskie 😕 toż to grzech 

Opublikowano

Sie śmiejeta . Aż z ciekawości na Aledrogo zajrzałem i pełno tam tego . Tyle że gładsze .

Opublikowano

Pytanie mam do was. W sąsiedniej gminie niedaleko mnie gmina wystawia działkę na 4 lata w dzierżawę. Cena to 11 tys ja rok plus VAT a jest tego 11ha w jednym kawałku. Tak się zastanawiam czy warto oddać cała dopłatę i mieć 11 ha VI klasy ziemi czy dać sobie spokój.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, migacz napisał:

Pytanie mam do was. W sąsiedniej gminie niedaleko mnie gmina wystawia działkę na 4 lata w dzierżawę. Cena to 11 tys ja rok plus VAT a jest tego 11ha w jednym kawałku. Tak się zastanawiam czy warto oddać cała dopłatę i mieć 11 ha VI klasy ziemi czy dać sobie spokój.

Drogo. U mnie było 12ha piachu za chyba 7,5tys na 3 lata.

Ten VAT jest wpisany bo musi ale vatu jest zero złotych.

Podstawowa rzecz to 6 klasa U jednego to dobra 4b U drugiego. Zależy jak w latach 70-tych klasyfikowano. Szpadel w dłoń i odkrywka, zobaczyć co tam jest na 30-40 cm.

U mnie wziął to gość, posiał łubin. Coś tam się urodziło. Teraz jest rzepak. Powiem Ci że na tą chwilę oko się cieszy, wygląda rewelacyjnie.

Więc decyzję musisz podjąć sam. 

Na pewno pierwszy rok to motylek na ziarno żeby mieć poduszkę finansową w postaci wyższej dopłaty.

Jeśli masz hodowlę to może lucerna?

A tego case 120 oglądałem wczoraj pobieżnie. Wrażenie ogólne pozytywne. Opony 90%. Olejem nie ocieka, wiadomo gdzieś się poci. Biegi ładnie zmienia, hamulec ok, tura szybko podnosi, luzów na osi nie zaobserwowałem.

Przy ostrym hamowania wywaliło książkę serwisową - prawdopodobnie za niski poziom któregoś oleju lub płynu, nie zaglębiałem się.

Natomiast miałem odczucie że zbyt długo czasu potrzebowałem na osiągnięcie maksymalnej prędkości. 

Odma połączona jest z filtrem i trzeba by się pobawić w rozkręcenie żeby sprawdzić. Ogólnie puszka zapocona olejem, no ale chyba ma prawo. Do sprawdzenia czy wom jest mechaniczny czy hydrauliczny. Bo ponoć są takie i takie, a ten drugi nie koniecznie jest pożądany.

Jako tako nic do zarzucenia po za ceną😁.  No ale dochodzę do wniosku że Ares bardziej mi leży i raczej tego będę szukał😀

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v