Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Talerzówka ma mały rozstaw talerzy, 560 mm nie wejdą. 

Im krótsza tym lepsza. Ciągnik ma lżej wtedy 

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Coś kosztem czegoś...

W takim przypadku bralbym pazurkowy

A ja albo aktywny, a jak talerzowy to ciągany

Opublikowano
7 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Postanowiłem że zainwestuję w c360-3p teścia i założę wspomaganie. I tak teraz praktycznie ja jeżdżę nim,a wybieranie obornika to masakra dokładając przy tym że ciężko się kreci kierownicą. Myślę nad siłownikiem przy osi podwójnym (jak u jokera). Czy wszystko oferowane w internetach to pod jedno kopyto robione czy patrzeć na jakieś konkretne?

Najlepiej chyba wspomaganie agricola. Siłownik między kołami. Na sklepdlarolnika są gotowe zestawy

7 godzin temu, igor10246 napisał:

bierz na siłowniku podwójnym, ja się przekonałem, 3 razy prostując drążek poprzeczny ( mam na podwójnym wąsie), tylko dobrze zabezpiecz przez wygięciem bo siłownik droższy niż drążek , a i pompę na kardanie polecam, na pasku szybko łożyska idą

W 3p przecież najwygodniej w rozrząd wpiąć pompę

Opublikowano
8 godzin temu, soltys48 napisał:

Coś kosztem czegoś...

W takim przypadku bralbym pazurkowy

Niestety zębowy średnio nadaje się do bezorkowej uprawy. 

7 minut temu, Belaruss820 napisał:

I jaki orbitrol danfos czy hydrolider?

Ja mam hydrolider i działa już kilka lat w 80tce i rok w 30tce. 

• Thanks 1
Opublikowano

Dobrze Sumek myślisz żeby wziąć mniejsze talerze, głęboko pracować i tak nie będą a zrobią lepszą robotę przy tej samej prędkości i zawszę minimalnie powiększa się odległość między rzędami. Ja bym zastanowił się nad redlica z dwoma talerzami. I najważniejsza kwestia czy niebieskim nie będzie miotało

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, czesio200 napisał:

3p ma fabryczne miejsce na pompe wspomagania.

Tego to nie wiedziałem 😀dzięki za uświadomienie. Bo już mnie ręce bolą od tego kręcenia bo nie mam drzwi szczytowych do wywalania obornika tylko przez środkowe trzeba wjeżdżać i tam się kręcić w środku. Dwa razy prawie mi rękę połamało jak kierownicą odbiło a nie mówię o palcach,do tego szerokie opony to też opór stawiają nie mówiąc już o ludziach na zwrotnicach czy w kolumnie

13 minut temu, sumek666 napisał:

Ja mam hydrolider i działa już kilka lat w 80tce i rok w 30tce. 

200zl różnicy z tego co patrzę,może nie ma co przepłacać jeżeli ma pracować to będzie.

I problem z chłodnicą się rozwiązuje powoli, na 90% jest dziurawa bo podejrzewałem że kranikiem ucieka,ale chłodnica mokra i płynu ubywa do jednego poziomu tak że pół litra płynu muszę dolać. Okazało się że na płynie to ona dopiero niecałe 10 lat więc stary mnie okłamał,stąd ten syf pływający w środku. Czy jest sens zalepiać ja jakimiś uszczelniacza mi czy lepiej wydać te 350zl na nową i mieć święty spokój? 

Opublikowano
1 minutę temu, czesio200 napisał:

To juz na wiosne Sumek bedziesz swoim robil? Czy nie wyrobia sie?

Taki jak chce stoi na placu u dilera z tą różnicą, że ma packera. Trzeba by zrobić podmiankę na gumowy jeśli się nie wyrobią.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Belaruss820 napisał:

Tego to nie wiedziałem 😀dzięki za uświadomienie. Bo już mnie ręce bolą od tego kręcenia bo nie mam drzwi szczytowych do wywalania obornika tylko przez środkowe trzeba wjeżdżać i tam się kręcić w środku. Dwa razy prawie mi rękę połamało jak kierownicą odbiło a nie mówię o palcach,do tego szerokie opony to też opór stawiają nie mówiąc już o ludziach na zwrotnicach czy w kolumnie

200zl różnicy z tego co patrzę,może nie ma co przepłacać jeżeli ma pracować to będzie.

I problem z chłodnicą się rozwiązuje powoli, na 90% jest dziurawa bo podejrzewałem że kranikiem ucieka,ale chłodnica mokra i płynu ubywa do jednego poziomu tak że pół litra płynu muszę dolać. Okazało się że na płynie to ona dopiero niecałe 10 lat więc stary mnie okłamał,stąd ten syf pływający w środku. Czy jest sens zalepiać ja jakimiś uszczelniacza mi czy lepiej wydać te 350zl na nową i mieć święty spokój? 

Chłodnica za 350 zł? Coś podejrzanie tanio... Ile kanalików i z czego zrobiona?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v