Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Piffpaff napisał:

wipasz Międzyrzec Podlaski skup od poniedziałku i 620netto 16zl potrącenia za każdy procent i 8 zł dopłaty jak poniżej 30%

Wiecznie pazerni, 16 zł za 1 procent.. wystarczy 34% wilgotności  i jaka kasa im zostaje w kieszeni.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, lassie napisał:

Wiesz jaka jest cena energii żeby to wysuszyć ?

on nie ma pojęcia o kosztach suszenia i ubytkach podczas suszenia...

Edytowane przez ksiaze
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Dnia 14.10.2021 o 09:52, witejus napisał:

Bo południowo-wschodnia Polska a transport do Goświnowic kosztuje.

wiem że kosztuje ale chodziło mi o to że podałeś cenę wyższą niż w Goświnowicach

Dnia 14.10.2021 o 12:36, Navara1988 napisał:

Bioagra od wtorku zmienili z 33 na 30 % umowa 580 a cena dnia 610netto

która Bioagra?

Dnia 14.10.2021 o 20:30, Zdzinio napisał:

Dziś wjechałem w dkc 3969 jakoś tak nie pamiętam dokładnie to miernik pokazał 20.6 % aż nie dowieżam ale czuć w ręku że sucha!

jaki region i kiedy siana? susza zaszkodziła?

18 godzin temu, Uszek1988 napisał:

Pierwszy wjazd w qq i jeszcze szybszy zjazd Kws kidemos 33% Pioneer 9074 38%

jaki region i kiedy siane?

16 godzin temu, czareczek85 napisał:

Okolice Łomży plon 12t/ha przy wilgotności 31.4% ( moje urządzenie pokazywało 27%) więc spora rozbieżność. Strasznie dużo szkód zrobiła omacnica mnóstwo kukurydzy połamanej było. Cena to 640 netto przy 30%

z omacnicą jest coraz większy problem a to za sprawą wszystkich tych co ścierniska zostawiają czasami niemalże do kwietnia do następnej orki niezerwane i oczywiście znowu pod kukurydzę...

12 godzin temu, wyrebski1 napisał:

Chemirol 640 netto, przy 100 t i więcej 650. Dzisiaj 3/4 kukurydzy sprzedane, FAO 220 wilg. 25-28, FAO 240 wilg. 31-32.

jaka lokalizacja chemirolu? trzeba dowieść do nich czy przyjeżdżają?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, proxy8441 napisał:

wiem że kosztuje ale chodziło mi o to że podałeś cenę wyższą niż w Goświnowicach

Jak podałem wyższą?dzwoniłem w tamtym tygodniu do gościa który ogłaszał się że kontraktuje kukurydzę dla BIOAGRA na południowo -wschodnią Polskę i powiedział 580 netto+8.9 zl dopłaty za %

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, witejus napisał:

Jak podałem wyższą?dzwoniłem w tamtym tygodniu do gościa który ogłaszał się że kontraktuje kukurydzę dla BIOAGRA na południowo -wschodnią Polskę i powiedział 580 netto+8.9 zl dopłaty za %

tak, podałes wyższą :) no taka cena obecnie na południu jak piszesz a cała Polska powyżej 600zł jak zawsze 

jaki gościu co kontraktuje? przedstawiciel bioagra?

Edytowane przez proxy8441
Opublikowano
proxy8441 napisał:

Dnia 14.10.2021 o 09:52, witejus napisał:

Bo południowo-wschodnia Polska a transport do Goświnowic kosztuje.

Dnia 14.10.2021 o 12:36, Navara1988 napisał:

Bioagra od wtorku zmienili z 33 na 30 % umowa 580 a cena dnia 610netto

która Bioagra?

Dnia 14.10.2021 o 20:30, Zdzinio napisał:

Dziś wjechałem w dkc 3969 jakoś tak nie pamiętam dokładnie to miernik pokazał 20.6 % aż nie dowieżam ale czuć w ręku że sucha!

jaki region i kiedy siana? susza zaszkodziła?

18 godzin temu, Uszek1988 napisał:

Pierwszy wjazd w qq i jeszcze szybszy zjazd Kws kidemos 33% Pioneer 9074 38%

jaki region i kiedy siane?

16 godzin temu, czareczek85 napisał:

Okolice Łomży plon 12t/ha przy wilgotności 31.4% ( moje urządzenie pokazywało 27%) więc spora rozbieżność. Strasznie dużo szkód zrobiła omacnica mnóstwo kukurydzy połamanej było. Cena to 640 netto przy 30%

z omacnicą jest coraz większy problem a to za sprawą wszystkich tych co ścierniska zostawiają czasami niemalże do kwietnia do następnej orki niezerwane i oczywiście znowu pod kukurydzę...

12 godzin temu, wyrebski1 napisał:

Chemirol 640 netto, przy 100 t i więcej 650. Dzisiaj 3/4 kukurydzy sprzedane, FAO 220 wilg. 25-28, FAO 240 wilg. 31-32.

jaka lokalizacja chemirolu? trzeba dowieść do nich czy przyjeżdżają?

Dolny Śląsk siew 26.04.

Opublikowano
7 godzin temu, proxy8441 napisał:

tak, podałes wyższą :) no taka cena obecnie na południu jak piszesz a cała Polska powyżej 600zł jak zawsze 

jaki gościu co kontraktuje? przedstawiciel bioagra?

Przypomnij jaką cenę podałem bo nie pamiętam.Przedstawiciel,chyba,mówił żeby się z nim kontaktować

Opublikowano
4 godziny temu, Uszek1988 napisał:

Dolny Śląsk siew 26.04.

Uszek1988 termin obróbkib ścirniska nie ma wielkiego znaczenia.

Bardziej odmiana ma wpływ.

Pole na którym nigdy nie było kuku ani w okolicy - omacnica szaleje 

Opublikowano
11 godzin temu, Strongman napisał:

dzisiaj kosiłem ronaldinio14t/ha 33% sypie qq w tym roku jak głupia a cena 620 netto

Kuźwa może podam Ci numer konta 🤭 bo widzę nie pomieszczą się 

Może i sypie , ale u mnie w okolicy to widzę te kolby takie małe siusiaki 

Opublikowano
kuzaj63 napisał:

4 godziny temu, Uszek1988 napisał:

Dolny Śląsk siew 26.04.

Uszek1988 termin obróbkib ścirniska nie ma wielkiego znaczenia.

Bardziej odmiana ma wpływ.

Pole na którym nigdy nie było kuku ani w okolicy - omacnica szaleje 

Pytał o termin siewu.

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Może i sypie , ale u mnie w okolicy to widzę te kolby takie małe siusiaki 

Tez tak i w moich stronach ale plon jest, wiadomo ze z boku pola tak pole nie nawiezione mniej nawozu i z boku są takie siusiaki ale w środku pola i kilka rzadki od miedzy to co innego.

Opublikowano
2 godziny temu, shiftman napisał:

Południe polski a dokładniej Śląsk, ceny śmieszne bo nie przekraczające 560netto...

potwierdzam

10 godzin temu, witejus napisał:

Najbardziej.W DKC było tego od cholery ,w Pionierze dużo ,dużo mniej

u mnie również w Pioneerze jest ale dokładnie nie lustrowałem, podczas koszenia zwrócę uwagę

43 minuty temu, Strongman napisał:

Tez tak i w moich stronach ale plon jest, wiadomo ze z boku pola tak pole nie nawiezione mniej nawozu i z boku są takie siusiaki ale w środku pola i kilka rzadki od miedzy to co innego.

u mnie wręcz odwrotnie, pola mam donawożone do miedz i przy miedzach zawsze najbogatsze dwa rządki bo światła ma więcej a skrajny rządek z reguły po dwie kolby i to duże i w 100% zaziarnione a w łanie to takie siusiaki własnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v