Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziś w słońcu ciepławo 

ja dziś po kolędzie i jestem w szoku proboszcz chyba się zestarzał i siedział 6 minut zazwyczaj ogarniał w max 5 minut i co dziwniejsze tak jak zapowiadał w święta nie przyjął darowizny na Kościół 

Opublikowano

w święta ogłosił że w kościele i całym otoczeniu kościoła wszystko jest zrobione parafia ma duże oszczędności na koncie i datki na kościuł nie przyjmuje 

Opublikowano

I tak może być. Przecież nie wypada tak pokazać innym parafiom, że się da skromnie żyć, o kościół zadbać i oszczędności mieć. Przecież oni nigdy nie mają ... 

• Like 1
Opublikowano

LLB   Coraz bardziej deszcz szumi za oknem . Przyda się na polach ,

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Kupiłem 3 letnie auto z przebiegiem 113000km. 

Łudzę się że nie cofany. 😀

Ale czy tak jest nie wiem. Wiem że gdyby było 8 letnie też tyle by miało.

4 letni Yaris żony ma 9 tyś.  to teraz strach na drogę wyjechać , policjanty nie uwierzą i na piechtę będzie wracać .

Opublikowano

a ja mam sejczento z 2002 roku 12 tys. km.

Jesienią od ciotki kupiłem za 2400 zł. Ciotka wiekiem już pod 80 lat podchodzi i definitywnie zaprzestała jazdy po warszawie, tramwajem się karnie.

Przestało padać LLU.

Opublikowano
1 godzinę temu, cinek1808 napisał:

Samochód ma od bezdomnego to nie musi zbierać. 

Odnośnie przebiegu tu jest ciekawy przypadek 

81520852_2660184917393617_58563162503087

Braciak koledze furę serwisował po zakupie, szybko okazało się, że 200 tyś to tylko na blacie, furka miała 643 tyś z groszami prawdziwego przebiegu :D Auto z 2011 roku, mianowicie skoda superb .

Opublikowano

I owies rośnie😁

Całą noc coś kapało, ile zobaczę jak się widniej zrobi, żebym z chaty nie musiał wychodzić 

Opublikowano

Sprawdziłem deszczomierz. Szału nie ma, ciut brakuje do 7mm.

Ale jest mała kałuża. Niestety tylko pod rynną. 

+3, a ma być coraz cieplej.

Teraz czekać na przymrozki i ruszać w pole z magnezem  bo zimy jakoś nie widać.

Opublikowano
47 minut temu, Agrest napisał:

I owies rośnie😁

Całą noc coś kapało, ile zobaczę jak się widniej zrobi, żebym z chaty nie musiał wychodzić 

Noc nie mów...

Aż po obrządku musiałem iść kalesony zdjąć bo mogą być wiedeńskie 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v