Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

ZAPOMNIJ!🧐

NIE NA SPRZEDAŻ!

Czyli jednak bardzo dobre są 👍 gówno byś mi sprzedał raz dwa 😋

Opublikowano
2 minuty temu, thor1984 napisał:

@PRIMOja to nic nie wiem. A to z nim coś nie tak?

A masz tam jakiś znajomych?

Wspomniany już wyżej kuzyneczek. 😁

Opublikowano

Przychodzi kobieta z kotem do księdza i mówi: 
- Czy mógłby pan ochrzcić mojego kota? 
- Wie pani tak nie wolno 
- Ale ja dam panu za to 2000 zł 
Ksiądz oszołomiony mówi: 
- Dobrze 
Ksiądz ochrzcił kota, ale go trochę sumienie gryzło i postanowił się wyspowiadać u biskupa. 
- Proszę biskupa ja ochrzciłem kota. 
- Coś ty zrobił przecież tak nie wolno, a opłaciło ci się ? 
Ksiądz szybko opowiada: 
- Och tak, dostałem 2000 zł 
- Ty to szykuj tego kota na bierzmowanie.

Opublikowano

danielursus3p. jezeli pisales o sobie to sory ale jedna rzecz musze napisać. piszesz że młody i biedny a kombajnu za 100tys zł szukasz .A to już przekreśla dalsze tłumaczenia że bieda i nie ma 10tys na ślub żeby żyć jak czlowiek

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ze slawetnej dziupli pewno

Nie pamiętam, ale temat był tak ugrany ze tylko jechaliśmy i braliśmy bez oglądania. Co się sprzedało to się sprzedalo a co nie to na graty 

Opublikowano
1 minutę temu, szmergiel napisał:

danielursus3p. jezeli pisales o sobie to sory ale jedna rzecz musze napisać. piszesz że młody i biedny a kombajnu za 100tys zł szukasz .A to już przekreśla dalsze tłumaczenia że bieda i nie ma 10tys na ślub żeby żyć jak czlowiek

🤦‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, szmergiel napisał:

Nie mówiłem o sobie. Nie mam dzieci jeszcze. Biedy też nie ma. Zarobki mam podejrzewam lepsze jak nie jeden wysoko noszący się biznesmen. Tłumaczyć się na czym zarabiam nie muszę. 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Nie pamiętam, ale temat był tak ugrany ze tylko jechaliśmy i braliśmy bez oglądania. Co się sprzedało to się sprzedalo a co nie to na graty 

To z dziupli.

Opublikowano
1 minutę temu, jackasss napisał:

No i co z tego, że papież ochrzcił. Są pewne sytuację jak pisano wyżej, że chrztu zgodnie z prawem kanonicznym można odmówić, dosłownie "odłożyć" i tyle po co robić aferę.🤷

Te pewne sytuacje można zamknąć w paragrafie  § widzimisię księdza.   :D

Opublikowano
2 minuty temu, szmergiel napisał:

A To gdzie ślub kosztuje 10 tyś  oczywiście  kościelny.😀

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Nie mówiłem o sobie. Nie mam dzieci jeszcze. Biedy też nie ma. Zarobki mam podejrzewam lepsze jak nie jeden wysoko noszący się biznesmen. Tłumaczyć się na czym zarabiam nie muszę. 

To z dziupli.

jeżeli nie .to sorki.tak to odebrałem. życzyła się moja wypowiedź ludzi co im tak całe zycie schodzi i parę zł na ślub nie maja

Opublikowano
1 minutę temu, Dariowola napisał:

A To gdzie ślub kosztuje 10 tyś  oczywiście  kościelny.😀

A sukienka.obrączki.ksiadz.nauki. zaprosić rodziców i kilkoro znajomych i masz już min 10tys

Opublikowano
3 minuty temu, szmergiel napisał:

jeżeli nie .to sorki.tak to odebrałem. życzyła się moja wypowiedź ludzi co im tak całe zycie schodzi i parę zł na ślub nie maja

Spoko nie mam urazy

Opublikowano

A sukienka.obrączki.ksiadz.nauki. zaprosić rodziców i kilkoro znajomych i masz już min 10tys

Jak kogoś nie stać na ślub, to cały ten cyrk jest nie ważny. Wystarcza świadkowie i rodzice. Któryś ksiądz w okolicy udzielał ślubu za darmo, pod warunkiem że ch*j wie jakiego wesela nie organizują 

• Like 1
Opublikowano

deSilva napisał:

1 minutę temu, jackasss napisał:

No i co z tego, że papież ochrzcił. Są pewne sytuację jak pisano wyżej, że chrztu zgodnie z prawem kanonicznym można odmówić, dosłownie "odłożyć" i tyle po co robić aferę.🤷

Te pewne sytuacje można zamknąć w paragrafie  § widzimisię księdza.   :D

🤦 Te pewne sytuacje to np. brak przeszkód w zawarciu ślubu, a mimo to brak chęci do zawarcia tego ślubu co rodzi wątpliwości o katolickie wychowanie dziecka. Kodeks Prawa Kanonicznego to nie jest tajemna wiedza🤷.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, szmergiel napisał:

A sukienka.obrączki.ksiadz.nauki.

zaprosić rodziców i kilkoro znajomych i masz już min 10tys

Pkt 1 to prawdziwy ślub, koszt max 5tys zł(sukienka już za 500, obrączki takie spoko to około 1500-2000, no i klecha, DJ, sprzątaczka w kościele, zapowiedzi i nauki to ze 2000)

Pkt 2 to już wesele, niekonieczne do ślubu, w obecnych czasach nielegalne.

Braciak w tym roku brał ślub to wiem mniej więcej jak to obecnie kosztuje. Oczywiście tu podałem opcję dla takich o małym budżecie, jak widać przy małym budżecie aż 40% kroi klecha i jego ekipa.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

też prawda. ale ci co tak kombinują to tylko z ta kasa to wymówka jest. znam 2 takie pary.

patologia .k**estwo i lewactwo. A wymówka to że niema kasy. słyszałem że dał by ślub tylko przyjdzie to nie .siedzą na wiaderku. sam bym kopa dał w dupe jakby z dxieciakiem przyszli

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Dariowola napisał:

Na sakrament to może nie tyle . Ale na oprawę  to według konta.😁

Sam sakrament, bez obrączek itd to koszt około 2000. Tyle życzy sobie wielebny za godzinną imprezkę. 1500 za ślub(klecha, DJ i świecowy), po 100 za zapowiedzi, po 100 za nauki od łebka, do tego prawie 100zł w urzędzie za konkordatowy.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

też prawda. ale ci co tak kombinują to tylko z ta kasa to wymówka jest. znam 2 takie pary.

Akurat w moim przypadku gdybym nie miał kasy A dzieciak by się przytafil szybki ślub, obiad bez całej otoczki i tyle. Same przeszkody tylko jak się ślubu nie ma, A ja na takie rzeczy nie mam czasu żeby się bujać z upowaznieniami i innymi pierdołami

Opublikowano
2 minuty temu, jackasss napisał:

🤦 Te pewne sytuacje to np. brak przeszkód w zawarciu ślubu, a mimo to brak chęci do zawarcia tego ślubu co rodzi wątpliwości o katolickie wychowanie dziecka. Kodeks Prawa Kanonicznego to nie jest tajemna wiedza🤷.

Nie opowiadaj bzdur, bo jak ktoś pannie zrobi dziecko i nie wie nawet kto, to z kim ma brać ten ślub, jedyne co to mają na piśmie zadeklarować że będą wychowywać dziecko po katolicku, kasę chce za ślub i będzie zmuszał kogoś jak ktoś nie chce.

Opublikowano

Daniel ale też nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Jeśli jedynym powodem do ślubu ma być potomek. Na co się ze sobą użerać? Znajomy raz zaruchal na dyskotece i się wjebał i całe życie że sobą się użerać przez takie coś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v