Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ocena i żywieniowiec, ale ja się nie znam. "po co ma mnie kto po oborze chodzić" :D "ile wy tej śruty dajeta" "mnie tam w chorzelach jest dobrze bo i z zapaleniem mleko wezno i przechodzi" bleeee teraz od ojca żywieniowca byśka na stadnika będę brał, mają 12800 wydajności, ale tu to aby cielak kolor miał żeby "wincyj dali, bo kolor". Nawet i jersey mogą być jakże lubiane i cenione :D  przez @soltys48

6 minut temu, soltys48 napisał:

Bo to Kurpie 🤣

Gorzej odpojonych cieląt ciężko gdziekolwiek indziej znaleźć 🤪

ale jak to później nabiera? :D u nas słabo było też z odpajaniem ale teraz od drugiego dnia życia cjka i do 2 miesiąca mleko od krowy. później szefowa jakieś inne wynalazki im daje ale nie wnikam w to

• Haha 1
Opublikowano

a widziałem wczoraj tych od was za cielakami. sasiadka to i o 5zł by się ciągnęła z Tobą :D 2 dni siara i won z cielakiem, a to "mleko" w zbiornik to parametry skoczą. Antybiotyk jak jedna krowa dostaje to z mlekiem od reszty się pomiesza i nie wyjdzie :D i pyk z wypłaty za jedną komorę w mleczarce. 🤣

Opublikowano

tu często widać pzl, jakiś srebrny suv na psl bodajże, tyc na pkn, pgn chyba. kiedyś jeszcze taka kobieta z synem przyjeżdżała ze słupcy bodajże ale jej się zmarło Ewa albo Ela. nie mogę tej wizytówki znaleźć od nich. normalna legalna firma to jest

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

tu często widać pzl, jakiś srebrny suv na psl bodajże, tyc na pkn, pgn chyba. kiedyś jeszcze taka kobieta z synem przyjeżdżała ze słupcy bodajże ale jej się zmarło Ewa albo Ela. nie mogę tej wizytówki znaleźć od nich. normalna legalna firma to jest

Z PZL to prawdopodobnie ja albo kolega🤣

Pani Ewa nieźle w kulki leciała

Opublikowano

nie jestem pewny czy to nie srebrna rav4. no z jednym przemieszczeniem opera była i koniec współpracy. Ona jak chłop szlug na warę i temat :D jak ona miała nazwisko? gość z krukowa ze 40 szt jej pogonił bez paszportów i wypiął się :D

Opublikowano

Z kwitami narobiła ludzia kwiatków 🤣

Srebrny na PZL to koreaniec😁

6 minut temu, gregor1284 napisał:

nie jestem pewny czy to nie srebrna rav4. no z jednym przemieszczeniem opera była i koniec współpracy. Ona jak chłop szlug na warę i temat :D jak ona miała nazwisko? gość z krukowa ze 40 szt jej pogonił bez paszportów i wypiął się :D

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

A to ja mam inaczej 😛 jak jest kasa to zaraz muszę ją wydać żeby nie leżała i na wartości nie traciła 😎

Na petardy? Ty to biznesmen jesteś 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v