Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, debrzyna napisał:

Ciekawe co na te 7 powiedzą hodowcy odsadków 

A co Twoim zdaniem mają powiedzieć? Powiem za siebie, przy cenie 8,5 zł za kg dorosłego byka nawet nie pomyślę o ponownym hodowaniu do ciężkiej wagi, przerabiałam już chów jałówek i byków do wieku prawie dwóch lat, stały luzem, potem kolejne uwiązane, od jakiegoś czasu sprzedaję odsadki i mogę powiedzieć na 90 %, że do tego co było nie wrócę.

Opublikowano

Dziś miałem propozycje za kościste lekkie hf 6 brutto tak że powiem tak;

Jak żyć panie premierze jak żyć?

Ncb 7.5 brutto i normalny hf 7 brutto -6%  +-650kg

Jak pan premier nie pomoże chyba trzeba te lepsiejsze sprzedać...😕

Opublikowano
22 minuty temu, debrzyna napisał:

To jeszcze dopisz po ile bo nie myślę że po 7

Niektórzy tu wiedzą po ile, bo nie obyło się bez docinek itp, ale ok napiszę ponownie, jałówki 10 zł , byczki 12 zł cena brutto, średnia waga 300 kg.

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Przeliczales co na zywa wyszlo czy opchnoles bez wazenia

Pewnie za nadmiar wagi okroili

wcześniejsze sztuki ważyłem, teraz waga w remoncie. to wychodziło 47-50% odejmują za HF i słabe mieszańce. Karmione paszą swoją z mieszanki zbożowej plus trochę żyta, sianokiszonka i trochę słomy. to co udało mi się w ostatnich latach zebrać.

Opublikowano
3 godziny temu, debrzyna napisał:

Troszke  Cie poniosło z tym 3500 Średnia za odsada z takich stad nie przekracza 2500

gdzie można kupic odsadki po 2500 ? nie wiem jakie są teraz realne ceny, ale przed kryzysem to ceny za odsada były na poziomie 3-4 tys w zależnosci od rasy i wagi

Opublikowano

wychodzi na to że cena odsada idzie w dobrym kierunku, bo jak ktos płaci po 12zł netto za 300 kg to ja nie wiem jak to liczyc zeby coś na tym zostało 

Opublikowano (edytowane)

ten kto ma 50-100 ha TUZ i obsade 1 krowa/1ha, wtedy krowe utrzymuje dopłata z UE, bo dopłata plus onw plus dopłata do 40szt bydła i gra gitara, a odsadek to czysty zysk

lepsze 50 ha TUZ i 50 mamek niz 50 ha i 100 opasów

Edytowane przez Gość
Opublikowano
35 minut temu, beata12596 napisał:

Niektórzy tu wiedzą po ile, bo nie obyło się bez docinek itp, ale ok napiszę ponownie, jałówki 10 zł , byczki 12 zł cena brutto, średnia waga 300 kg.

Jesli sa klienci to kazdy trzyma cene. Jak dla mnie to kazdy ma prawo brac ile chce a jak komus sie nie podoba to trzeba szukac dalej. Ale sam tez bym nie kupil w tej cenie

Opublikowano

Wczoraj sąsiad pogonił parę krówek, cena od 4,50 do 6,50 waga od 550 do 900 kg. Odbiorca Maciejowice. 

Czekał na odbiór od nowego roku, mają kupę towaru do odbioru i nie mogą się obrobić. 

Opublikowano
6 minut temu, bobienko napisał:

Kto będzie trzymał krowę żeby odsadka sprzedać za 2,5

będą będą

2 minuty temu, jarecki napisał:

to mam problem , za krowe 480 kg . paweł wzioł po 5,1 zł a ja mam taką 700 kg i po 5 brutto nikt nie da . , jutro przyjedzie   ze stolicy gosc ech .

na to to mam swoją teorie

Opublikowano

nie stety ja też , ale ten co umie odbiera znajomego chciał na 2 sztukach po 50 kg ojebać , brał od niego z 5-7 lat aż postanowił go sprawdzić , a tu zonk ,a umie waga pod oborą .

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

nie stety ja też , ale ten co umie odbiera znajomego chciał na 2 sztukach po 50 kg ojebać , brał od niego z 5-7 lat aż postanowił go sprawdzić , a tu zonk ,a umie waga pod oborą .

Zareklamuj go, podaj nazwe kto chciał oszukać. Ostrzeż innych przed nim

Opublikowano
54 minuty temu, beata12596 napisał:

kupiłabyś po tyle te odsadki ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v