Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobra . No ale niektóre gospodarstwa się jednak rozwijają . Skąd dokładają ?

Opublikowano

Panowie znacie jakieś ubojnie w okolicach ostrołęka, łomża, ostrów maz. (ogólnie pln mazowieckiego) które odbierają bydło bezpośrednio od rolnika? Zawsze oddawałem do pośredników ale teraz miałbym większą partię i chciałbym się zorientować jak wygląda sprzedaż bezpośrednio do ubojni. Czy każda ubojnia rozlicza się tylko na WBC czy jest możliwość liczenia za wagę żywą?

Opublikowano (edytowane)

A to znowu inaczej . Inny nakład pracy na sztukę . Więcej ze sztuki , ale przy kilku sztukach i tak w kieszeni mniej od tego co musi wydać na paliwo , ale w tym samym czasie da jeść 50 sztukom . Tylko że to błędne koło to ciągłe powiększanie żeby coś zostało .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

zetorki narazie na plusie są kurzaje i bydło mleczne inne gałęzie są deficytowe. A ze się  zdarzy jakieś gospodarstwo o zbitych kosztach jak np. kali  to też przecież mozliwe jest, ale to są wyjątki.

Też miałem 3 lata temu w dzierżawe łakę od gościa dawałem mu 200 zł za ha a ten mi na to ze chce 600 zl bo ktos mu daje 500 zł   więc mu zostawiłem to pole teraz przyszedł do mnie  czy nie chce bo tamten go oszukał raz mu zapłacił a jak ceny spadły to nawet złotówki nie dostał. Tak własnie wyglada dzierzawienie gruntów w polsce 

p.s odpowiedz dla upierdliwców , łaki nie wziołem skoro bydło likwiduje niech sobie szuka  dalej naiwnego

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano

Mówie o produkcji jaj.

a po za tym  mówie o ekonomi nie o chorobach. Swinie też teraz opłacalne a jutro masz zdechłego dzika i po zabawie

Opublikowano
14 godzin temu, kali2107 napisał:

A z tym kościołem to do mnie? jak tak to pudło....

A jak byś z raz poszedł do kościoła i dał z 20zł na tacę to byś miał z 25 na WBC :)))

• Haha 1
Opublikowano

Juz  tak nie pier**l..............

ksiundz chodził wczoraj po kolędzie u rodziców gdzie mam gospodarstwo, przyjął kopertę z ofiara i zostawił swoją żeby ją podpisać z adresem i włożyć pomiędzy 300 a 500 na bieżące wydatki parafii........to ja sie k**wa pytam na co idzie ta koperta co matka mu dała???

• Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, zetorki12 napisał:

No dobra . No ale niektóre gospodarstwa się jednak rozwijają . Skąd dokładają ?

Z banku 😉 Zapewne z Banku dokładają... 😎😎😎

12 minut temu, soltys48 napisał:

stary proboszcz jakoś takich rzeczy nie robił w stosunku do ludzi a kościoły remontował-w parafii jest ich 6.Ten jakoś remontów nie robi a kasę woła

Może hoduje rogate dziadostwo po kryjomu i musi z czegoś dokładać 🤣🤣🤣

• Haha 5
Opublikowano
27 minut temu, soltys48 napisał:

ksiundz chodził wczoraj po kolędzie u rodziców gdzie mam gospodarstwo, przyjął kopertę z ofiara i zostawił swoją żeby ją podpisać z adresem i włożyć pomiędzy 300 a 500 na bieżące wydatki parafii........to ja sie k**wa pytam na co idzie ta koperta co matka mu dała???

No to ma ksiądz tupet.   :P

Opublikowano
56 minut temu, daroo9876 napisał:

Panowie znacie jakieś ubojnie w okolicach ostrołęka, łomża, ostrów maz. (ogólnie pln mazowieckiego) które odbierają bydło bezpośrednio od rolnika? Zawsze oddawałem do pośredników ale teraz miałbym większą partię i chciałbym się zorientować jak wygląda sprzedaż bezpośrednio do ubojni. Czy każda ubojnia rozlicza się tylko na WBC czy jest możliwość liczenia za wagę żywą?

http://www.zakrzewscy.pl/

zadzwoń pytaj 

Opublikowano
30 minut temu, soltys48 napisał:

Idziesz do sklepu po piwo ,to dajesz butelki na wymianę. Ksiądz nie chciał być gorszy i zrobił wymianę kopert. Większą zostawił czy taką samą :) ?

• Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, soltys48 napisał:

U mnie ksiadz nauczony ze jedna koperta dla niego druga na kosciol. :)

Juz ja i paru sasiadow go nauczylismy, ze w takim wypadku drzwi zamkniete i juz po lorda nikt samochodem nie jezdzi, sam dojezdza.

• Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, soltys48 napisał:

jak w latach 90-tych w sąsiedniej parafi zbierali na msze żeby ksiądz sie modlił o deszcz w czasie suszy 

zanoszą ksiądzu pieniądze pozbierane z parafi i proszą o modlitwe o deszcz a ksiądz patrzy na te pieniądze i mówi że za tyle to sie może tylko zachmurzyć 

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał:

Większą zostawił czy taką samą :) ?

taką ładną z logiem parafii

2 minuty temu, Kentar napisał:

U mnie ksiadz nauczony ze jedna koperta dla niego druga na kosciol. :)

Juz ja i paru sasiadow go nauczylismy, ze w takim wypadku drzwi zamkniete i juz po lorda nikt samochodem nie jezdzi, sam dojezdza.

Jak tam same wyzyskiwacze to i Was stać na dwie

1 minutę temu, Kentar napisał:

chyba, ze ryczalt to raczej bez problemu.

i ryczałtowcowi sie zmieniło, nawet @kanalia36 wstawiał tu o tym

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kentar napisał:

Dopytaj o termin platnosci, znajomy ostatnio narzekal, ze sie slizgaja do miesiaca. (handlarz) Wiec pewnie jak jestes vatovcem to tez moze Cie to spotkac, chyba, ze ryczalt to raczej bez problemu.

kolego nigdy nie sprzedawałem im ale słyszałem dobre opinie o zakładzie i o cene dzwoniłem była ok 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v