Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

*pół roku 

13 minut temu, soltys48 napisał:

Grubo,to nie na moje nerwy. Wolę moje białogłowe zdychy

Traktuje to raczej jako ciekawostkę.  Dać 4.5 za odsada to trochę duże ryzyko . 

Opublikowano
1 minutę temu, Cybulek17 napisał:

*pół roku 

To przecieraj szlaki.tylko czemu francuski Buczek przyjeżdża do Polski na tucz.liczyć ojro tam nie umieją czy kluczem do sukcesu jest słowiańskie powietrze 

Opublikowano

Sorry @Cybulek17, nie doczytałem.

Mi to się kojarzy z akcją kiedy namówiono ludzi na wysoko-cielne jałówki LM z Francji po 10 tysiaków i miały się same żywić zacielać wcielać. Czysty zysk bez roboty.

Rzeczywistość okazała się bardzo brutalna.

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Cybulek17 napisał:

*pół roku 

Traktuje to raczej jako ciekawostkę.  Dać 4.5 za odsada to trochę duże ryzyko . 

Jeszcze w ubiegłym roku kolega mieszańce LM/CH z BD sprzedawal też po ok 4.tys 

Tylko w wadze +400

Opublikowano
19 minut temu, HF86 napisał:

To przecieraj szlaki.tylko czemu francuski Buczek przyjeżdża do Polski na tucz.liczyć ojro tam nie umieją czy kluczem do sukcesu jest słowiańskie powietrze 

Trochę nie moje klimaty.  Za dużego szoku bym doznał, z reniferów na takie  koksy  . 

A co do Francuzów to słyszałem już od kilku osób które tam jeżdżą,  że to takie papudraki i trochę lenie.  Oni wymagają sporej dokładności,  to coś w stylu tuczu angielskiego . Poza tym gościu nie jest polakiem,  ma dobre wejście tam i chyba dobrego odbiorce  na te utuczone.  

22 minuty temu, soltys48 napisał:

Jeszcze w ubiegłym roku kolega mieszańce LM/CH z BD sprzedawal też po ok 4.tys 

Tylko w wadze +400

Takich to dawaj całe auto . Wiem kto by się ślinił na ciężkie. 

Opublikowano

Chyba już wtedy odkładał kase na nową ubojnie 😜  Są już na półmetku budowy całego obiektu od podstaw 

Teraz ma fazę na rude,  aż mu się buzia nie zamyka.  Szczególnie te naszego kolegi z forum zachwala. 

• Haha 1
Opublikowano

niech się nie zesra. da dychę brutto to dostanie. z resztą wkurwił mnie w tym tyg. bo potrzebowałem na szybko pchnąć samochód byków i zlał mnie ciepłym moczem. a już parę aut zabrał tej wiosny. i nie raz dzwonil wieczorem a rano miał już na ubojni.

Opublikowano

ogólnie to jest mały problem z dobrym odsadem. 2 tygodnie już czekam i jeszcze conamniej tydzień zanim dostanę z tego co się orientowalem bo jeszcze doplatowcy trzymają i partii nie idzie złapać

Opublikowano
9 minut temu, kali2107 napisał:

ogólnie to jest mały problem z dobrym odsadem. 2 tygodnie już czekam i jeszcze conamniej tydzień zanim dostanę z tego co się orientowalem bo jeszcze doplatowcy trzymają i partii nie idzie złapać

To dać namiar na te francuzy ? 😂 a dostałeś od wyżej wspomnianego propozycję odstawy na 30.07 ? 

Opublikowano
jeszcze nie ten etap. ogarne najpierw rynek krajowy. moze potem jakies ekspansje albo koniec z rogatym dziadostwem.
jeszcze nie ten etap. ogarne najpierw rynek krajowy. moze potem jakies ekspansje albo koniec z rogatym dziadostwem.

nie dostałem a co jest 30.07?

Opublikowano
2 godziny temu, marek530053 napisał:

Pierwiastka cena 11,80zl netto na wbc wydała 301kg w klasie O. To chyba nie tak źle na dzisiejsze realia cenowe😉

Chociaż co do klasy to myślałem że R wyjdzie.

Z jakiej wagi żywej?

Opublikowano
barttt napisał:

2 godziny temu, marek530053 napisał:

Pierwiastka cena 11,80zl netto na wbc wydała 301kg w klasie O. To chyba nie tak źle na dzisiejsze realia cenowe😉

Chociaż co do klasy to myślałem że R wyjdzie.

Z jakiej wagi żywej?

Nie ważona była więc nic nie mogę powiedzieć.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 21.06.2020 o 21:48, Pikus2182 napisał:

Dnia 21.06.2020 o 21:48, Pikus2182 napisał:

19.06.2020 pierwszy i raczej ostatni raz sprzedaliśmy byki do firmy "GRAŻKA" Rotkiewicz!... 

Pracowałem w firmie Grażka. Jedyna zaleta to szybka realizacja zaplaty, i na tym mogę zakończyć wypowiedź. Osobiście nie polecam, jakieś pytania zapraszam na priv. 

Teraz sprzedaję do Roberta Góry, Adamkowo, on z kolei skupuje dla Skiby, może ktoś podzieli się opiniami? 

Edytowane przez kusza
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v