Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Myślę,  że z mlecznymi nie będzie szału.  Nie wiem,  czy ktoś będzie  stawiał nowy budynek specjalnie dla dopłat . Jeżeli będzie chciał spełnić  normy w starych budynkach to wiąże się to z redukcją stada,  żeby zwiększył sie ten metraż na sztukę.  Nikt raczej szczytu w oborze nie wywali .

a to trzeba budynki za miliony ? wystarczy wiata i mały budynek żeby było gdzie hale udojową zrobić, lub zamiast wiaty hala rolnicza (ta z plandeki)

1 godzinę temu, Piegus napisał:

Kto ma dobrą wydajność mlecznych i nowe budynki nie będzie się bawił w te śmieszne dopłaty... Szkoda tych wszystkich zwierzaków, co będą się pałętać po starych zimnych stodołach i innych garażach dopłatowców, bo piniondze bedo dawać za nie.

Zawsze mnie śmieszy jak ktoś płacze go krowie czy bykowi bedzie zimno 🤣🤣 może jeszcze im sweterki pozakładać ?

Opublikowano
54 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Niech trzymają nawet w piwnicy jak dla mnie ,  ale żeby te zwierzęta miały też jakiś komfort.  A nie ,że sie za te 600zł naje**e i zapomni , że ma krowy do nakarmienia.  Nie wyobrażam sobie hodowli np bez poideł na oborze.  Szkoda męczenia siebie i zwierząt . 

Moim zdaniem social zawsze rodzi patologie,  choćby tą handlową.  

Też mieszkam w starym domu . Większość  dnia spędzam w "warsztacie pracy" a do domu idę sobie na noc pomieszkać. 

A czy ja napisałem ze stary to zły? Napisałem ze dach cieknie

Opublikowano
rejvas napisał:

13 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ty ozzborn już kiedys bydło karmiłes jak w USA a teraz tak narzekasz na opasy 😂😂😂

dzieki temu ze tak kombinowałem to troche z tego zostało zysku, ale przy dzisiejszych cenach to już nic nie pomoże ;)

no chyba że komuś byki na samej słomie rosną to zarobi :D

No u Ciebie słomy nie ruszaly może dlatego Ci się nie opłacało😂😂

Opublikowano

a ty jak masz swojską kiełbase na stole to patrzysz za najtanszą kupną parówką z marketu ? to samo byki ...

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Dzięki, będę na czasie to zajrzę

Dlatemu mam w szopkach😉

@Kentar @AdamRo jak byście ocenili klasę??

Był as i twierdzi O😂

20160507_183758.jpg

Ja się bardzo nie znam ale szczelam, R+ U-, otłuszczenie 3. Byk białoczerwony ,sądząc po półdupku O. Daj na priv kto z kieleckiego.

Opublikowano

Sim fajny klocek ale klasa o+  rka sim slaby wbc.ale toto biale jak to ma byc o to pokarzcie jak wyglada e bo jakos w zyciu nie uwidzialem.przyszlo rozliczenie zdycha ze skrecona noga to po 6.3 wyszedl bruttosam bym te kosci niechetnie ogryzal.jak te w o klase to moj p ----

Opublikowano
39 minut temu, soltys48 napisał:

z tej perspektywy sim może tak wygladać, w rzeczywistości ciut lepiej

Sim widac aby, ze d*pa wypukla wiec O+ wleci, temu drugie smialo R+, o U- nie bede sie odzywal bez przodu, ale tak czy siak ten bialy sk***iel powinien sie ladnie wybic.

Opublikowano

a co mam być cicho........włochy podobały mi sie za***iście ale jak je widziałem z daleka.....

Znam handlarza co też umoczył na nich-płacze do dziś

I tak w gwoli ścisłości nie kradnę tylko wyłudzam

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v