Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Myśleliście co w razie choroby?wypadku? Przy takiej hodowli -kto tym się zajmie??

sprzedać to zawsze bedzie komu :ph34r:

Opublikowano

Na krótki okres zawsze szwagier czy jakiś braciak pomoże a nawet mam kolegę z wioski co ma małą gospodarkę i też by przyszedł pomoc w razie potrzeby z taką sytuacją nie ma problemu. Gorzej jakby trzeba było na dłuższy okres nie robić. Ale to wtedy człowiek będzie się martwił.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, soltys48 napisał:

Myśleć trzeba a dlaczego? Mnie w tej chwili spotkała taka sytuacja i co??  Niema nikogo w "zastępstwie" i co z ogonami? do lasu?

@Kentar Dziś oglądałem rozliczenia od Biernata i 2 krowy P klasa otłuszczenie 3 i 35-37% wybicia(pewnie coś poszło w kontener)i co mnie zdziwiło R w 2

W sensie, ze dziwi Cie przy krowie w Rce otluszczenie 2, ze za niskie czy za wysokie?

Edytowane przez Kentar
Opublikowano
4 minuty temu, farmer_89 napisał:

Rolnik_Kujawy  na 100 bykow masz tylko 15ha qq? i 5 ha lak?

tak, no oprócz tego jeszcze zboża paszowe. Chodziło mi tylko o to że na 20ha jesteś w stanie objętościówki zapewnić, a treściwe to dokupić zboża i samemu można ukręcić

Opublikowano (edytowane)

Kuźwa cały dzień mnie nie byłem a tu 10 stron 😕 czytać tego nie zamierzam , 

Zapytam tylko czy była chociaż jedna cena? Podejrzewam że raczej nie tylko opłaci nieopłaca bla bla...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Kuźwa cały dzień mnie nie byłem a tu 10 stron 😕 czytać tego nie zamierzam , 

Zapytam tylko czy była chociaż jedna cena? Podejrzewam że raczej nie tylko opłaci nieopłaca bla bla...

przeczytaj od dechy do dechy bo jest tam pewien pomysł na to jak zrobic kase na opasach i to za darmo 

Opublikowano

Dzierżawa co najwyżej od KOWR. Zakup sprzętu ok, ale branie dzierżaw, by siać tam coś dla byków to bzdura.

Opublikowano
2 minuty temu, rejvas napisał:

przeczytaj od dechy do dechy bo jest tam pewien pomysł na to jak zrobic kase na opasach i to za darmo 

Trudno moja strata

Opublikowano
2 minuty temu, WiesławZetor napisał:

Dzierżawa co najwyżej od KOWR. Zakup sprzętu ok, ale branie dzierżaw, by siać tam coś dla byków to bzdura.

Jak chce się wygrać przetarg ograniczony ofertowy, to trzeba mieć dużą hodowlę w stosunku do obrabianego areału.

Opublikowano

Ja mam piachu trochę w dzierżawie,ale tylko dlatego że to 300m od domu.

Opublikowano

Dzierżawa jest na pewno biznesem dla właściciela. A Wy bierzecie te piachy, ładujecie obornik, gruby czynsz i kłaniacie się nisko właścicielowi pola, by nie odebrał tylko i nie dał sąsiadowi. A plony ładujecie w byki i robicie byznes życia...

Opublikowano
1 minutę temu, WiesławZetor napisał:

Dzierżawa jest na pewno biznesem dla właściciela. A Wy bierzecie te piachy, ładujecie obornik, gruby czynsz i kłaniacie się nisko właścicielowi pola, by nie odebrał tylko i nie dał sąsiadowi. A plony ładujecie w byki i robicie byznes życia...

Znasz moje realia brania dzierżaw? Nigdzie nie daję wiecej niż wysokość dopłat podstawowych i tylko to za najlepsze działki, wszystkie inne pożytki dla mnie.Ponadto dzierżawy notarialne na min 10 lat

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v