Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby rolnik bieszczadzki sprzedaje odsady po 400kilo nawet za jak dobrze pamiętam 12.5netto w którymś filmie się chwalił i się zastanawiam kto to kupuje i na tym zarabia 

Opublikowano

Ja kupiłem zarlaki z okolic dzialdowa 2 miesiące temu, niezły towar w wadze średniej 220 kg po 1900 zł, 30 sztuk w tym 20 mięsnych i 10 czarno białych grubej budowy, chłopak odpaja od małego do takich zarlakow zastanawia mnie jak to mu się opłaci przecie to najgorzej odchowac do tego momentu,wyglądały jak odsady, to dziwię się że ktoś kupuje po 12,13 zł 300 kg a potem sprzedaje po 8 plus VAT 😅

Opublikowano
21 minut temu, zkordalski napisał:

Niby rolnik bieszczadzki sprzedaje odsady po 400kilo nawet za jak dobrze pamiętam 12.5netto w którymś filmie się chwalił i się zastanawiam kto to kupuje i na tym zarabia 

Italiańce

Opublikowano
59 minut temu, HF86 napisał:

A mnie ostatnio namawiano na odsadki po 13 netto ale za żywca ponad 300😂 pewnie u tego rolnika starości doczekają 

Mogłeś wziąść, byś wyszedł na tym tyle że gnój by Ci został 🤣

Opublikowano
45 minut temu, Robi666 napisał:

Ja kupiłem zarlaki z okolic dzialdowa 2 miesiące temu, niezły towar w wadze średniej 220 kg po 1900 zł, 30 sztuk w tym 20 mięsnych i 10 czarno białych grubej budowy, chłopak odpaja od małego do takich zarlakow zastanawia mnie jak to mu się opłaci przecie to najgorzej odchowac do tego momentu,wyglądały jak odsady, to dziwię się że ktoś kupuje po 12,13 zł 300 kg a potem sprzedaje po 8 plus VAT 😅

Od takich dwóch młodych braci co kilka tysięcy świń tuczą ? 

Opublikowano
3 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Od takich dwóch młodych braci co kilka tysięcy świń tuczą ? 

No  to chyba od nich mieli świnie gospodarka duża ale 3 ich tam jest , dosyć ogarnięte chłopaki i mile w porównaniu do innych co mi przywozili,karmią wyslodkami śrutem i sianem tak twierdzili... A co też kupowałes od nich? 

Opublikowano (edytowane)

Tak z olx.  Chłopaki miłe to fakt, ale na 15 kupionych cielaków  zdechło 15 . W ciągu bodajże tygodnia a przyjechały na nowo kupione gospodarstwo gdzie nie było nigdy bydła 

Często sprzedawali takie pakiety swego czasu i cena ogólną 

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano
1 minutę temu, Cybulek17 napisał:

Tak z olx.  Chłopaki miłe to fakt, ale na 15 kupionych cielaków  zdechło 15 . W ciągu bodajże tygodnia a przyjechały na nowo kupione gospodarstwo gdzie nie było nigdy bydła 

To może jakiś wirus ci wpadł bo nie możliwe że takie upadki, ja kupiłem kiedyś litewskie i też mi zdechło parę na pluca

5 minut temu, Cybulek17 napisał:

Oni zarlaki sprzedają, a dawno kupowałes? 

Opublikowano

Choroba była do nich gratis . Objawy takie, że rano skakały i wciągały mleko nosem a wieczorem sztywne, najczęściej parami .  

Z  3 - 4 lata temu ,Petrykozy bodajże 

A co do Litwinów to na wejściu potrzeba mocnej profilaktyki

Opublikowano
20 minut temu, Cybulek17 napisał:

Często sprzedawali takie pakiety swego czasu i cena ogólną 

Dawno kupowałes? I na co ci padły, może mleka nie dawałeś 🤣

7 minut temu, Cybulek17 napisał:

Choroba była do nich gratis . Objawy takie, że rano skakały i wciągały mleko nosem a wieczorem sztywne, najczęściej parami .  

Z  3 - 4 lata temu ,Petrykozy bodajże 

A co do Litwinów to na wejściu potrzeba mocnej profilaktyki

A kuzyn brał od nich i mi polecił i zero upadków, a wcześniej też brał litewskie i też mu podobnie wyzdychały miał bakterie w oborze i niby bielone nic nie dało, albo może być tak że jeden zaraża wszystkie 

Opublikowano
1 godzinę temu, Robi666 napisał:

Mogłeś wziąść, byś wyszedł na tym tyle że gnój by Ci został 🤣

Za stary już jestem aby za gnoj się bawić. Wolę już kalibrowanego hf za 7 pasac. Jak to rude za miliony monet .odsad 4 rok bujania 5.5 na koniec 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Robi666 napisał:

Chodzi Ci o Kamila ? I jego brata Tomka a Piotr to trzeci brat co ma świnie 👍 to ten właśnie mąż mojej kuzynki . I u niego będę się zaopatrywać w cielaki teraz  ma jeszcze 20w wadze coś koło 200kilo mówi że po 1800 z transportem do domu 

Ogólnie tam nie ma kosztów budynki ma u mamy pasze CJ robi z zboża od rodziców a chłopaki koszt mają w musli mlekopanach itp ale cielaki zadbane mają normalnie oborę z wybiegiem dla cielaków fajne warunki ogólnie

Cybulek ty z Łęcka co ci wszystko tam zdychało?

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano
1 minutę temu, zkordalski napisał:

Chodzi Ci o Kamila ? I jego brata Tomka a Piotr to trzeci brat co ma świnie 👍 to ten właśnie mąż mojej kuzynki . I u niego będę się zaopatrywać w cielaki teraz  ma jeszcze 20w wadze coś koło 200kilo mówi że po 1900 z transportem do domu 

Nie wiem jak mają na imię, ale chłopaki znają się na chodowli, jak komuś coś zdechnie to musi być to wirus jak wpadnie, kuzyn bierze od nich już dłuższy czas i nie narzeka, ale jak ktoś nie zaszczepi jak przyjadą albo przeziębi cielaka to już inna sprawa, sam kupiłem kiedy z Zambrowa z jarmarku wyziebniete 6 sztuk i zdechły boki im chodziły zimne pyski, i pozdychały, chłopaki widać że dbają, sam byłem kiedyś z kuzynem po zarlaki u nich i widziałem mieli byki na sprzedaż niezły towar a gadali ze raz dziennie dają... 

Opublikowano (edytowane)

Dwa razy rano i wieczorem na zmiany . No kiedyś jeszcze zostawiali sobie na duże byki ale tam był problem z paszami nie było komu kryć kosztów kukurydzy i zrezygnowali i przestawili się tylko na cielaki. Wiem że jak komuś padł to dawał nawet czasem gratis jak stały odbiorca a jak ktoś świeży to koszt następnego na połowę. Uczciwy jest . A on nie ma litwinów tylko kupuje po rolnikach małe cielaki i je poi do takich odsadkow dużo przy tym roboty ,nie ma co gadać

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano

Dwa razy rano i wieczorem na zmiany . No kiedyś jeszcze zostawiali sobie na duże byki ale tam był problem z paszami nie było komu kryć kosztów kukurydzy i zrezygnowali i przestawili się tylko na cielaki. Wiem że jak komuś padł to dawał nawet czasem gratis jak stały odbiorca a jak ktoś świeży to koszt następnego na połowę. Uczciwy jest . A on nie ma litwinów tylko kupuje po rolnikach małe cielaki i je poi do takich odsadkow dużo przy tym roboty nie ma co gadać

Kiedyś też kupiłem od sąsiada 5 i zdechł po tygodniu bo od krów hf  i jemu wszystkie też zdychały a od nich zero upadku jak narazie 

Opublikowano

Jemu też czasem padną ile razy widziałem jak zdjęcia pokazywał i to takie sztuki niby super kupione po 70kilo przywiózł i sztywne na drugi dzień

Opublikowano
Przed chwilą, zkordalski napisał:

Jemu też czasem padną ile razy widziałem jak zdjęcia pokazywał i to takie sztuki niby super kupione po 70kilo przywiózł i sztywne na drugi dzień

To w h*j interes, dobrze że mają dużo świń i chyba lubią to robić, 

Opublikowano
16 minut temu, zkordalski napisał:

Cybulek ty z Łęcka co ci wszystko tam zdychało?

Nie , z północy .Jedyny taki przypadek w historii gospodarstwa a rocznie koło 100 odpajamy.  Teraz były litwiny mm i polecam 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Cybulek17 napisał:

Nie , z północy .Jedyny taki przypadek w historii gospodarstwa a rocznie koło 100 odpajamy.  Teraz były litwiny mm i polecam 

Po ile kupujesz Litwiny

Tam jest zawikłana sprawa nie będę dużo pisać . 

Tzn

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v